CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altılı koalisyon masasının cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesinin ardından CHP ile İYİ Parti arasındaki kavga devam ederken bakanlık pazarlıkları ile ilgili de kulis bilgileri sızmaya başladı.

Bu pazarlıkları ABD'li medya kuruluşu Bloomberg'e konu oldu.

14 Mayıs'ta altılı koalisyon masasının seçimi kazandığı bir senaryo üzerine kaleme alınan yazıda ekonomi yönetiminde kimi görev yapacağı kulisine yer verildi.

EKONOMİ BABACAN’A EMANET EDİLMEYECEK

"Bir Wharton Profesörü Seçimlerden Sonra Türkiye Ekonomisinde Devrim Sözü Verdi" başlıklı yazıda, ekonomide DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın değil, İyi Partili Bilge Yılmaz'ın sözünün geçeceğine işaret edildi.

Pennsylvania Üniversitesine'ne bağlı Wharton İşletme Yüksekokulu'na (Wharton Business School) profesörlük yapan Yılmaz, 1 yıllık Türkiye gezisinin ardından İyi Parti ile siyasete atılmıştı.

Yılmaz'ın siyasete atılması ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı yapılarak ön plana çıkartılmasından sonra, Ali Babacan başta olmak üzere diğer patilerdeki ekonomi kurmayları ile sürtüşmeler yaşanabileceği yorumları yapılmıştı.