Öğrenciler, 5 Şubat’ta ikinci dönemin ilk ders zilinin çalması ile birlikte yeni okullarına “merhaba” demenin mutluluğunu yaşadı.  

AKUT VAKFI, depremde yıkılan okullar nedeniyle eğitimin kesintiye uğramaması amacıyla Hatay Valiliği ile yapılan protokol çerçevesinde Antakya İlçesi’ne bağlı Serinyol ve Maşuklu’da tam donanımlı iki prefabrik okul inşa etti. AKUT VAKFI’nın 5 Şubat’ta açılışını yaptığı Serinyol İlkokulu ve Ortaokulu ile Maşuklu İlkokulu’nda öğrenim gören 670 öğrenci; güvenli, konforlu ve verimli bir eğitim ortamı için tüm detayların düşünüldüğü yeni okullarına kavuştular.

Antakyalı ve Antakya dostu olan bir grup Üsküdar Amerikan Lisesi mezunu, yine aynı okuldan mezun olan AKUT VAKFI Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Pınar Beard’dan projeyi duyunca dayanışma için harekete geçtiler. Zerrin Tamer Gür’ün organizasyonunu üstlendiği dayanışma hareketi kapsamında okul müdürleri ile doğrudan iletişim kurarak bağışçıların destekleriyle hazırladıkları hediyeleri çocuklara ulaştırdılar. Bu süreçte bölgesel ekonomiye katkı sağlamak amacıyla yerel üreticiler ile iş birliği içerisinde oldular. 

AKUT VAKFI, destekçileri ve gönüllüleri ilerleyen dönemde de hem Serinyol ile Maşuklu’daki okullar ve yeniden hizmete geçen kuaförleri, hem de yeni projelerle Hatay’ın yanında olmaya devam edecek. 

AKUT VAKFI Okul Projesinin Ana Destekçisi Turkish Philanthropy Funds yanı sıra Klüh Multiservices, Busch Vacuum’un destek verdiği okulların yapımı sırasında Hatay’da faaliyet gösteren Hateks firması da AKUT VAKFI’nın yanındaydı. Ayrıca okulların açılış gününde Melodi Çikolata, ETİ ve Sinerji Tekstil tüm öğrenciler ve öğretmenler için hazırladıkları hediyelerle dayanışmanın birer parçası oldular.