Cumhur İttifakı'nın adayı yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Millet İttifakı'nın adayı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendi.

Seçim sürecini analiz eden Londra merkezli The Economist dergisi, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın icraatlerini "ortadan kaldırabileceğini" yazdı:

Kendini Erdoğan'ın mirasını ortadan kaldırmaya adamış bir muhalefet için, Kılıçdaroğlu olabilecek en iyi başkan olabilir. Ama aynı zamanda olabilecek en kötü aday da olabilir.

"MÜTTEFİKLERİ SERT YÜZLERLE BAKIYORDU"

Diğer taraftan, Kılıçdaroğlu'nun adaylığından muhalefetin bazı kesimlerinin memnun olmadığı, bunlardan birinin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener olduğu belirtildi.

Adayın duyurulduğu Saadet Partisi genel merkezinin dışındaki atmosferin "zoraki heyecanlı" olduğu belirtilerek, "Kılıçdaroğlu konuşurken, siyasi müttefikleri sert yüzlerle bakıyordu." denildi.

"MUHALEFETİN İMAJINI ZEDELEDİ"

Yaşanan gelişmelere ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nun formalite olması beklenen adaylığı olay oldu." ifadesi kullanılarak şöyle denildi:

Akşener'in beceriksiz güç oyunu, seçmenler nezdindeki kendi konumunun yanı sıra muhalefetin kolektif imajını da zedeledi. Masadan kalkması, koalisyon hükümetlerinin devrildiği 1990'ları hatırlattı.