Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehrin en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Kızılay Meydanı’nda faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. Dükkan dükkan gezerek esnafların şikayetlerini ve taleplerini tek tek dinleyen Başkan Özlü, Kızılay Meydanı için özel bir proje yapacağını açıkladı. Yeni dönem için açıklayacağı 100 projeden birinin de bu bölgeye yönelik olacağını belirten Başkan Özlü, Düzce'nin 2. bir açık hava AVM'si olacağını belirtti.

Kızılay Meydanı’nın, Asar Deresi'nde yürütülen rekreasyon projesi ile uyumlu olarak güzel bir görünüme kavuşacağını belirten Özlü, “Kızılay Meydan Çarşısı Projemizde esnafların da taleplerini göz önüne alacağız. Çoğunluk ne istiyorsa, enine boyuna düşünüp onu uygulayacağız. Güzel bir proje yapacağız. Düzce’nin merkezine güzel bir çarşı kazandıracağız. Gece de ışıl ışıl aydınlık bir açık hava AVM gibi olacak” açıklamasında bulundu.

Başkan Özlü, Belediye Başkan Yardımcıları Okan Kaltu ve Oya Kocaman'ın da katıldığı ziyaretlerde esnafların en çok ilettiği taleplerden biri olan aydınlatma konusunda çalışmaların hemen başlatılması talimatı verdi. Yine esnaflardan gelen yoğun istek üzerine Kızılay Meydanı’na araç girişinin 10.00-19.00 saatleri arasında yasaklanması yönünde karar alındı. Altyapıda yaşanan sorunların da hemen çözülmesi için ekipler harekete geçirildi.

Özlü’nün gerçekleştirdiği gezilerde kendisine iletilen sorunlarla ilgili ‘anında çözüm’ odaklı yaklaşımı takdir topladı. Öte yandan İstanbul Caddesi’nde uygulanan kent estetiği projesinin de memnuniyetle karşılandığı görüldü.