Duygu Delen,eski erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın Gaziantep'te bulunan 4 kattaki evinden aşağı düşerek şüpheyi bir şekilde yaşamını yitirmişti. Duygu Delen'in ölümü ile ilgili davada cinsel istismar ve cinayet suçlarından ötürü cezaevinde olan Mehmet Kaplan bugün ilk defa hakim karşısına çıkarak savunma yaptı.

Duygu Delen'in ailesinin avukatları mahkemeye mazeretlerini beyan ederek duruşmaya katılım göstermedi. Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Gaziantep Barosu, Aile Bakanlığı, Gaziantep Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ve Kahramanmaraş Barosu tarafından müdahilik talebi sunuldu. Bu talep, mahkeme tarafından reddedildi.

KISKANÇLIK SEBEBİYLE KAVGA ÇIKTI İDDİASI

SEGBİS ile duruşmaya cezaevinden katılan katil zanlısı Mehmet Kaplan, 13 Ağustos 2020 tarihinde Gaziantep'te meydana gelen olayda eski kız arkadaşıyla Perşembe günü buluştuktan sonra eve gittiklerini ancak ikili arasında kıskançlık nedeniyle bir tartışma yaşandığını ileri sürdü.

Tartışma esnasında sinirlenip sağ eli ile dolabın camına yumruk attığını, ardından yanına gelen Duygu'ya da tokat attığını söyleyen Mehmet Kaplan Duygu'nun hastaneye gitmek istemesi üzerine ona tekrar tokat attığını söyledi.

"ELLERİMİ YIKAMAYA GİTTİM, GELDİĞİMDE DUYGU YOKTU"

Mehmet Kaplan, eli kanadığından ötürü yıkamak için odadan ayrılarak banyoya gittiğini, ellerini yıkadıktan sonra geri döndüğü esnada halı düşmesine benzer bir ses duyduğunu, eski kız arkadaşı Duygu'yu odada göremeyince balkondan aşağıya baktığını ve Duygu'yu zeminin üstünde yatarken gördüğünü ileri sürdü.

Duygu'nun asla böyle yapacak bir kız olmadığını, böyle bir şey yaşanacağını asla düşünmediğini ifade eden katil zanlısı Kaplan, aşağıya indikten sonra duygunun cansız bir şekilde yerde yattığını söyledi. Yüzünü çevirip Duygu Delen'in nabzına baktığını ifade eden Kaplan, olay yerine ambulans geldiğini ifade etti.

"AÇIK GİYİNDİĞİ İÇİN SÜREKLİ OLARAK TARTIŞIYORDUK"

Hakim, katil zanlısı Kaplan'a Duygu ile ayrıldıkları süreçten niçin evlerinin önüne gittiğini sordu. Kaplan ise Duygu ile sürekli olarak açık giyinmesi sebebiyle tartıştıklarını, giyimine biraz daha dikkat etmesini istediğini söyledi.

Kaplan, Duygu'nun Erdem adındaki bir şahısla görüşmesi üzerine tartıştıklarını ve arabada oldukları esnada ensesine vurduğunu; bu sebeple Duygu'nun burnunun torpidoya çarptığını ve ardından onu hastaneye götürdüğünü söyledi. Kaplan gece saat 1'e kadar Duygu'nun onlarda kaldığını ve annesinin ona buz uyguladığını ifade etti.

DURUŞMA BAŞKA BİR TARİHE ERTELENDİ

Kaplan, olaydan önceki gece esrar aldığını söyledi. Hakim odada ve duvarda bulunan kan izlerini sorduğunda ise izlerden haberdar olmadığını, o sırada yerde çok fazla kan lekesi bulunduğunu öne sürdü.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Bu doğrultuda sanırım ruh halinin tespiti ve olay yerinde yeni bir inceleme yapılması için duruşma 17 Şubat 2020'ye kadar ertelendi. Olay yerinin keşfinin yapılacağı tarih olarak 8 Ocak 2021 belirlendi