Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen, eski erkek arkadaşı Mehmet Kaplan tarafından dövüldükten sonra şüpheli bir şekilde apartmanın 4. katından atlamıştı. Hakkındaki suçlamalardan ötürü halihazırda cezaevinde bulunan Mehmet Kaplan, tutuklu olarak SEGBİS yöntemiyle katıldığı duruşmada pişkin ifadeler kullandı.

HAKİME "ABİ" DİYE HİTAP ETTİ

Duruşma, Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz gün görüldü. Savunma yapan Mehmet Kaplan, hakime "abi" diye hitap ederek pişkin bir savunma yaptı. 

Kaplan, Duygu ile 2 yıl önce tanıştıklarını belirterek onunla evlenmek istediğini ancak onun açıkkıyafetler giymesinden, kendisinin eski kız arkadaşları ve Duygu'nun eski erkek arkadaşları sebebiyle sık sık tartışma yaşadıklarını iddia etti. Evde bulundukları esnada Duygu'ya bir mesaj gldiğini, bu sebeple ona tokat attığını ve sinirlenince elini dolabın camına vurduğunu söyleyen Kaplan, Duygu'nun hastaneye gitmek istediğini ve bunun üzerine ona tekrar tokat attığını söyledi.

5-10 DAKİKALIK ARBEDE YAŞANDI

Duygu'nun telefonunu almak istediğini ancak Duygu'nun bunu kabul etmemesi üzerine 5-10 dakikalık bir arbede yaşandığını söyleyen Kaplan, eli kanadığından ötürü yıkamak için banyoya gittiğini, geri döndüğü sırada halı düşmesine benzer bir ses duyduğunu, Duygu'yu orada göremeyince balkondan aşağıya baktığını ve onun yerde hareketsiz bir şekilde yatarken gördüğünü ifade etti.

MEHMET KAPLAN ALKOL BAĞIMLISIYDI

Alkol bağımlısı olan olduğunu ifade eden Kaplan, psikiyatri tedavi gördüğünü ve Duygu ile tanıştıktan sonra alkolü bıraktığını söyledi. Daha önceden esrar kullandığını da belirten Kaplan olaydan önceki gece esrar aldığını iddia etti.

PİŞKİN SAVUNMA: ÇOCUK VEYA KADIN OLMADIĞIM İÇİN 3 AYIMI YEDİNİZ

Hakim, katil zanlısı Kaplan'a kan izlerini sordu. Kaplan ise "Bilmiyorum" şeklinde yanıt verdi. Müdahil avukatların yalnızca soru sormuş olmak için sorduğunu iddia eden Kaplan, olayın medyaya yansıdığını ve rant devşirmek istediklerini iddia ederek hapishanede geçirdiği günlerin ona geri verilmeyeceğini, kendisi bir çocuk veya bir kadın olmadığı için mahkemenin 3 ayını yediğini iddia etti.

Hapiste olmasının tek sebebinin medya olduğunu ve medya baskısı altında 3 ay boyunca tutuklu olarak kaldığını belirten Kaplan, nöbetçi mahkemede bulunan hakimin kendisini haklı bulduğunu ancak vicdan rahatlatmak için ona 3 ay ceza verdiğini bile iddia etti.

DURUŞMA BAŞKA BİR TARİHE ERTELENDİ

Duruşma, sanığın ruh hali tespiti ve olay yeri incelemelerinin yapılması adına 17 Şubat 2020 tarihine kadar ertelendi.