İntihar görüntüsü verilen, fakat sonradan cinayet olduğu anlaşılan Duygu Delen olayındaki son dakika gelişmelerine göre, zanlı Mehmet Kaplan'ın kanında alkol ve esrara rastlanılırken, Gaziantep'teki evinde ise yoğun kan izi bulgularına ve kırık mobilya parçalarına rastlandı.

Adli tıp tarafından doğrulandı

İstanbul Adli Tıp Kurumu kimya ve biyoloji ihtisas gruplarının hazırladığı raporda, Mehmet Kaplan'ın 257 promil alkollü olduğu bilgisine yer verilirken Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından yapılan incelemelerde şahsın kan ve idrar örneklerinde esrara rastlandığı bilgisi verilmişti.

TEMİZLİKÇİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Duygu Delen olayında tanıkların ifadelerine başvuruldu. Bu kapsamda üst kattaki temizlik görevlisi, saat 15.00-15.30 arasında 10 dakika boyunca bir erkeğin bağırdığını ancak kadın sesi hiç duymadığını bildirdi.

DARP İZLERİNE RASTLANDI

Mehmet Kaplan'ın ifadelerinde Duygu Delen ile münakaşa ettiklerini söylediği bilinse de Delen'in vücudununda sıyrık, morluk, açık yara ve darp izlerine rastlanırken Kaplan'ın vücudunda herhangi bir ize rastlanmadı.