Royal Caribbean'ın yeni gemisi Icon of the Seas, sahil, tatil köyü ve hatta tema parkı gibi özelliklerle dolu olarak tasarlanmış olup dünyanın en büyük yolcu gemisi olacak. 

Dünyanın en büyük yolcu gemisi ünvanına sahip olacak

Royal Caribbean, merakla beklenen Icon of the Seas yolcu gemisini resmi olarak duyurdu. Yeni yolcu gemisi, şu anda en büyük gemi olan Wonder of the Seas'i geride bırakacak ve dünyanın en büyük yolcu gemisi ünvanına kavuşacak. 

28 Ocak 2024'te ilk yolculuğuna çıkacak

Icon of the Seas, önümüzdeki yılın sonlarında tanıtılacak ve 28 Ocak 2024'te ilk yolculuğuna misafirleriyle çıkacak. Tatilciler, 25 Ekim tarihinde Royal Caribbean'ın web sitesinden seyahatlerini rezerve edebilecekler.

Dünyanın en büyük su parkı yer alacak

Royal Caribbean'ın Icon of the Seas yolcu gemisi aslında her şeyi içinde barındıracak. Bu yüzen cazibe merkezi niteliğindeki gemide dünyanın en büyük su parkı olan Kategori 6 sınıfı bir alan yer alacak.

Geminin içinde ayrıca restoranlar, barlar ve birçok etkinlik bulunan devasa bir alan olan AquaTheater da bulunacak. Gemide sekiz "mahalle" olacak ve üç katı sadece ailelere ayrılacak. Bu üç kat genellikle aile odaklı etkinliklerle donatılacak.

Geminin içinde ayrıca restoranlar, barlar ve birçok etkinlik bulunan devasa bir alan olan AquaTheater da bulunacak. Gemide sekiz "mahalle" olacak ve üç katı sadece ailelere ayrılacak. Bu üç kat genellikle aile odaklı etkinliklerle donatılacak.

Ayrıca özel olarak Royal Caribbean'ın en sadık müşterileri için havuz, spa küveti ve Akdeniz mutfağının sunulacağı bir bölüm olacak. Bunların yanı sıra, yolcu gemisinin içinde saydıklarımızdan çok daha fazlası bulunacak. Her katta sürekli devam eden etkinlikler, mini bir Central Park, buz pateni, golf sahası, 47 metrelik şelale, kaya tırmanışı gibi heyecan verici alanlar da Icon of the Seas'ın içinde yer alacak.


250.800 ton ağırlıkta ve tam 365 metre uzunlukta

Icon of the Seas, Royal Caribbean'ın en sürdürülebilir gemisi olacak. Sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışacak olan gemi, son teknoloji atık yönetim sistemine sahip olacak. Tamamlandığında Icon of the Seas, 20 kat yüksekliğinde, 250.800 gros tonluk bir büyüklüğe ve tam 365 metre uzunluğa sahip.
Geminin içinde 47 metrelik şelale bulunuyor!

Geminin içinde 47 metrelik bir şelaleyle okyanusları farklı kılacak. Toplamda 7 havuz bulunacak ve bunlardan dördü üç katlı Chill Island havuz alanında yer alacak. Bu alanda yine restoranlar, kulüpler ve eğlence alanları bulunuyor.