Güney Afrika'da tespit edilen NeoCov, yüksek bulaş ve ölüm riski taşımasıyla dünya çapında telaşa yol açtı. Dünya Sağlık Örgütü ise yaptığı açıklamada konu ile ilgili araştırmaların devam ettiğinin altını çizdi.

NEOCOV NEDİR?

Uzmanlar NeoCov'un Kovid-19'dan ziyade MERS-CoV'a benzediğinin altını çiziyor. MERS-CoV, insanları enfekte edebilen bilinen yedi koronavirüsten biri.

MERS-CoV, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore'de büyük salgınlara neden olmuştu. DSÖ'ye göre, MERS-CoV kapan hastaların yaklaşık yüzde 35'i hayatını kaybetti.

Güney Afrika’daki yarasalar arasında yayılmakta olduğu bildirilen NeoCov virüsü, bulaş ve ölüm riski oldukça yüksek bir tür olarak tanımlanıyor.

DSÖ'DEN "NEOCOV" AÇIKLAMASI

Üzerine yapılan çalışmaların devam ettiği NeoCov virüsünün yeni bir virüs olmadığı da altı çizilen bilgiler arasında yer alıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nden beklenen açıklama geldi. DSÖ açıklamasında 'Tespit edilen virüsün insanlar için risk oluşturup oluşturmayacağı sonucuna ulaşmak için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor' denildi.