Keçi sütü homojenleştirilmesi gerekmediği için daha ucuzdur. Vitaminler, mineraller ve besinler açısından zengin olan bu mükemmel bir besindir. Dünya çapında inek sütünden bile daha fazla tercih edilmektedir.
 
SAĞLIKLI SİNDİRİM

Keçi sütü inek sütüne benzer yağ içeriğine sahiptir ancak keçi sütündeki yağ kürecikleri inek sütündekilerden daha küçük olduğundan sindirimi daha kolaydır.

Keçi sütü midenizde lor haline gelir ancak bu lor inek sütünden yapılan lordan daha yumuşaktır. Lor içeren inek sütüyle karşılaştırıldığında keçi sütü yalnızca %2 lor içerir, bu da vücudun sindirimine yardımcı olur ve daha az tahrişe neden olur.
 
Keçi sütünde bulunan iki biyoaktif madde olan yağ asitleri ve oligosakkaritler, antiinflamatuar etkiye sahip olabilir. Bu maddeler vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya ve genel olarak bağışıklık sistemi performansını artırmaya yardımcı olabilir.
 
Bununla birlikte keçi sütü, inek sütünden fincan başına yaklaşık daha az laktoz içerir ve yoğurda kültürlendiğinde daha da az laktoz elde edilir. Bu nedenle keçi sütü süt ürünleri, orta derecede laktoz duyarlılığı olan kişiler için sindirim sistemini inek sütünden daha az tahriş edebilir. 
 
Keçi sütünün inek sütünü yenmesinin bir başka yolu da, bağırsak floramızdaki iyi bakterilerin büyümesini destekleyen daha fazla "prebiyotik" karbonhidrat içermesidir. Bu şekerlere oligosakkaritler diyoruz. İnsan anne sütünde bulunanlarla aynı türden olan bu karbonhidratlar, bebeğin sindirim sistemindeki "iyi" bakterilerin sağlıklı kalmasını sağlar.
 
Keçi sütü, inek sütünde bulunanlardan daha biyolojik olarak daha yararlı olduğu düşünülen kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içerir. Bu, vücudun bu mineralleri daha etkili bir şekilde emip kullanmasını sağlayarak genel olarak kemik sağlığını ve besin emilimini artırır.

 

KAYNAK:www.posta.com.tr