Kültür sanat hayatının dünyaca ünlü isimleri, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından sosyal medyada Türkiye'ye taziye mesajları yayınlıyor.

İşte dünya çapında ünlü olan isimlerin Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremler sonrası yaptığı Türkiye paylaşımları;

AASİF MANDVİ

Hindistan asıllı İngiliz oyuncu ve komedyen Aasif Mandvi, Anadolu Ajansı’nın Adana’da çektiği bir enkaz fotoğrafını takipçileriyle paylaştı.

ANTONİO BANDERAS

Oyuncu ve yönetmen Antonio Banderas, Instagram hesabındaki mesajında depremin yaşandığı bölgenin haritasını paylaşarak, yaşanan trajedi nedeniyle Türk ve Suriye halkını dayanışmayla kucakladığını belirtti.

JENNİFER GARNER

ABD’li oyuncu Jennifer Garner, İngiltere merkezli Save The Children’ın Türkiye ve Suriye için başlattığı bağış kampanyasını paylaşırken, “Türkiye ve Suriye’deki ailelere yardım etmenin yollarını arıyorsanız, lütfen Save The Children’ın insani yardım faaliyetini dikkate alın.” mesajına yer verdi.

RUSSEL CROWE

Oscar ödüllü oyuncu Russel Crowe, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ah Türkiye... Kalbim... Haberler çok kötü..." ifadelerini kullandı.

DELLA MİLES

Sosyal medya hesaplarından pek çok paylaşım yapan ABD’li sanatçı Della Miles da depremle ilgili çok sayıda paylaşımda bulundu.

DEMİ LOVATO

ABD’li şarkıcı ve oyuncu Demi Lovato da Instagram’daki 145 milyon takipçisiyle depremden etkilenenlere nasıl yardım yapılacağına ilişkin bilgi veren bir içeriği paylaşarak, “Kalbim, mağdurlar ve depremden etkilenen herkesle birlikte.” ifadelerini kullandı.

ELLEN DEGENERES

ABD’li komedyen ve sunucu Ellen DeGeneres ise Instagram hesabındaki mesajında bir yardım kuruluşunun bağış linkini paylaşarak, “Türkiye ve Suriye’nin desteğimize ihtiyacı var. Binlerce insan öldü ve daha fazlası hala enkazda mahsur kalmış durumda. İmkanı olanların yardım çabalarını destekleyeceğini umuyorum.” sözleriyle üzüntüsünü ifade etti.

ALİA BHATT

Bollywood’un ünlü yıldızlarından Alia Bhatt ise Türkiye’deki deprem haberini veren bir paylaşımı alıntılayarak, “Bu yürek parçalayıcı.” mesajını yazdı.

GENE SİMMONS

Dünyaca ünlü rock grubu Kiss’in solisti ve basçısı Gene Simmons, Twitter hesabında ,”Binlerce kişinin hayatını kaybettiği büyük depremden ötürü, kalbim ve dualarım Türk halkıyladır. Sevgimizi ve en iyi dileklerimizi iletiyoruz.” sözleriyle üzüntüsünü aktardı.

HUGH JACKMAN

Avustralyalı oyuncu Hugh Jackman, depremde zarar gören çocuklara yönelik UNICEF’in başlattığı yardım kampanyasına destekte bulundu.

Instagram hesabında UNICEF’in bağış kampanyası linkini paylaşan Jackman, paylaşımına şunları ekledi:

“Kalbim, Türkiye ve Suriye’deki yıkıcı depremden etkilenen herkesin yanında. Suriye ve Türkiye’deki çocuklara nasıl yardım edeceğinizi öğrenmek için alttaki linki tıklayın.”

MARİZA

Portekizli fado müziği sanatçısı Mariza, Instagram hesabında Türkiye’deki deprem bağış kampanyalarına dair bilgileri takipçileriyle paylaştı.

MARK ELİYAHU

İsrailli müzisyen Mark Eliyahu, Instagram'da Türkiye ve Suriye bayraklarına yer vererek, "Kalbim sizinle..." mesajını paylaştı.

RESHAD STRİK

Boşnak asıllı Avustralyalı oyuncu ve TV programcısı Reshad Strik, Instagram hesabında yardım çağrılarında bulunarak, “Ya rabbi yardım et. Türkiye ve Suriye…” paylaşımını yaptı.

SİMONE SİMONS

Daha önce Türkiye’de birçok kez konser veren Hollandalı grup Epica’nın solisti Simone Simons da depreme ilişkin, “Kalbim Türkiye ve Suriye için kanıyor.” mesajını paylaştı.

STEVE Dİ GİORGİO

ABD’li müzik grubu Testament’ın gitaristi Steve Di Giorgio, kişisel Twitter hesabında depremle ilgili bir fotoğrafın üzerine kırık kalp emojisi ekleyerek, Türkiye ve Suriye deprem etiketlerini paylaştı.

TARJA TURUNEN

Finlandiyalı soprano ve rock solisti Tarja Turunen ise sosyal medya hesaplarında, “Dualarımız Türkiye, Suriye ve depremden etkilenen diğer bütün ülkeler için.” ifadelerini kullandı.

DUA LİPA

3 Grammy ödülü sahibi İngiliz şarkıcı Dua Lipa, Yiğit Turhan'ın paylaşımına kişisel Instagram hesabında yer vererek, "Türkiye için üzgünüm. Depremden etkilenenlere sevgilerimi ve dualarımı yolluyorum" sözleriyle üzüntüsünü ifade etti.

SHOHREH AGHDASHLOO

İran asıllı ABD’li oyuncu Shohreh Aghdashloo, şu sözlerle üzüntüsünü aktardı:

“Türkiye ve Suriye’den binlerce masumun hayatını kaybettiği deprem haberlerini duyunca yıkıldım. Yalnız olmadıklarını bilmeliler. İnsanlık hala hayatta olduğu için dünyanın her yerinden yardım geliyor. Kalbim etkilenen herkesin yanında.”

ZARA LARSSON

İsveçli ünlü pop sanatçısı Zara Larsson, Instagram hesabındaki hikayesinde “The Guardian” gazetesindeki haberi alıntılayarak bağışta bulunmak isteyenler için AKUT’un linkine yer verdi.

Brezilyalı yazar Paulo Coelho, Twitter’da bir kullanıcının Türkiye’deki depremle ilgili paylaşımını alıntılayarak “EarthquakeTurkiye” (DepremTürkiye) etiketini kullandı.