ABD'li şirketlerin yöneticileri, Türkiye ile daha derin ve dinamik bir ilişki tesis etmeye ve iş birliklerini yapmaya yoğunlaştıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile toplantı yapan ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticileri, Türkiye ekonomisine duydukları güven belirterek, yeni yatırım hazırlıkları içersinde olduklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 küresel şirketin yöneticisiyle çevrim içi toplantıya, Cargill, DowAksa, Hilton, MetLife, Netflix, Boeing, Kellogg, Google, General Electric, Varian Medical Systems, PepsiCo, Amazon, Cheniere Energy, Citi, P&G, Progress Rail, Tellurian, Medtronic, Archer Daniels Midland, Microsoft, Cisco, Honeywell Aerospace, Nova Power Solutions, Coca-Cola, Johnson&Johnson ve Baker Hughes şirketlerinin yöneticileri katılmıştı.

"TÜRKİYE BÜTÜN SEKTÖRLER İÇİN FIRSAT SUNUYOR"

ABD'li şirketlerin yöneticileri, Türkiye ile daha derin ve dinamik bir ilişki tesis etmeye ve iş birliklerini geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Yöneticiler, bu doğrultuda güçlendirilecek ticari diyaloğun Türkiye ile ABD arasındaki serbest ticaret anlaşması amacı ve Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki Gümrük Birliğinin güncellenmesi yönünden da mühim bir yapı taşı olacağını dile getirdi.

Türkiye'den tedarik edilen ürün ve hizmetlerin kalitesine işaret eden söz hususu yöneticiler, iki ülke arasında çok daha yüksek ticaret hacmine ulaşılabileceğine ilgi çekti.

ABD'li şirket yöneticileri, Türkiye ile ABD arasında ekonominin tüm alanlarında daha çok iş birliği amacıyla büyük bir potansiyel ve çoğu fırsat bulunduğunu aktardı.

Türkiye'nin küresel salgın döneminde bile meydana koyduğu ekonomik performansa ilgi çeken yöneticiler, sağlam ekonomisi ve stratejik konumuyla Türkiye'yi en mühim piyasalarından biri olarak gördüklerini ve buradaki yatırım portföylerini ilerletmek istediklerini kaydetti.

"TÜRKİYE EKONOMİSİNİN PERFORMANSI VE GELECEĞİ NOKTASINDA İYİMSERİZ"

Türkiye'nin kritik bir üs ve mühim bir piyasa olduğunu bildiren yöneticiler, "Ülkenize daha çok yatırım gerçekleştirme istiyoruz. Türkiye tüm sektörler amacıyla mühim fırsatlar sunuyor." denildi.

KÜRESEL ŞİRKETLERİN YÖNETİCİLERİ KATILDI

Toplantıya, şu isimler katılmıştı:

"Cargill Kıdemli Başkan Yardımcısı David Webster, DowAksa CEO’su Douglas Parks, Hilton Başkan ve CEO’su Chris Nassetta, MetLife Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Nuria Garcia, Netflix CFO’su Spencer Neumann, Boeing CEO’su Stan Deal, Kellogg Company Başkan ve CEO'su Steven Cahillane, Google Başkan Yardımcısı Ambassador Karan Bhatia, GE Aviation Başkan ve CEO'su John Slattery, Varian Medical Systems CEO'su Chris Toth, PepsiCo Avrupa CEO'su Silviu Popovici, Amazon Başkan Yardımcısı Susan Pointer, Cheniere Energy Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Anatol Feygin, Citi Başkan ve CEO'su David Livingstone, P&G Avrupa Başkanı Loic Tassel, Progress Rail Başkan ve CEO'su Marty Haycraft, Tellurian Inc. Başkan ve CEO'su Octavio Simoes, Medtronic Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrupa Başkanı Rob Ten Hoedt, Archer Daniels Midland Başkanı İsmail Roig, Microsoft Avrupa ve Orta Doğu Başkanı Samer Abu Ltaif, Cisco Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Strateji Başkanı Michael Timmeny, Honeywell Aerospace Başkan ve CEO'su Mike Madsen, Nova Power Solutions Başkan ve CEO'su Steve Ziff, The Coca-Cola Company Avrupa ve Orta Doğu Başkanı Jenny Stoichkova, Johnson & Johnson Başkanı Giorgio Milesi ile Baker Hughes Başkan Yardımcısı Zaher Ibrahim."