Almanya'nın dünya devi şirketi Bosch Siemens Hausegerate-Pitsos, aldığı iki yeni kararla adeta Yunanistan'ı şok etti. Şirket öncelikli olarak Yunanistan'dan çıkma kararı aldı. Yunanistan bu darbeyle sarsılırken şirketin Türkiye'ye geleceğini öğrenmesiyle ikinci bir darbe aldı. Dünya devi şirket, Türkiye'ye geliyor. Şirketin açıklamasına göre, Yunanistan'daki faaliyetler 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren sona erecek.

İSTİHDAMDA BÜYÜK DARBE

Şirketin Yunanistan'dan çekilmesiyle ülkedeki istihdam olumsuz yönde etkilendi. Ne yapacağını bilemeyen Yunanistan Metal İşçileri Federasyonu, dünya devinin ülkeden çekilmesiyle yüzlerce insanın işsiz kalacağını ve bunun için önlem alınması gerektiğini duyurmaktan başka bir şey yapamadı.

BAŞBAKAN MİÇOTAKİS'E MEKTUP GÖNDERİLDİ

POEM, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e konuyla ilgili bir mektup göndererek şirketin Yunanistan'dan çekilme kararını değiştirmek için çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi. Almanya'nın dünya devi şirketi Bosch Siemens Hausegerate-Pitsos şirketinin ülkeden çekilmesinin ve imalatını durdurmasının, istihdama ve ihracata ağır darbeler vuracağı belirtildi.