DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu hiçbir şekilde desteklemeyeceklerini açıkladı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 6'lı koalisyonun ülkenin bekasını sıkıntıya sokacak çalışmalar içinde olduğunu vurguladı ve Kılıçdaroğlu'na destek vermeyeceklerini söyledi.

Aksakal'ın açıklaması şöyle:

Ülkenin bekasını sıkıntıya sokacak bazı girişimler varsa DSP o çalışmaların bırakın içinde olmayı kenarında dahi olmaz.

Gerçek anlamda parlamentodaki gerçek anlamda kendilerini milliyetçi sayan bütün parlamenterlere sesleniyorum bu badireye ortak olmayınız.

Benim görüşüm; CHP'nin kuruluş felsefesine inanan gerçek Atatürkçü seçmen takip ediyor ve önümüzdeki süreçte kararlarını şekillendirecekler. Örneğin Davutoğlu'nun siyasi yaşamının neredeyse tamamı CHP ile savaşarak geçtiğini söylemişti. Bugün bu soru ona sorulsa benim mücadele ettiğim CHP bu CHP değil der.

Atatürk ve Cumhuriyet'in 6 ana değerini 1930'lara sıkıştırmaya çalışan bir anlayışın artık bu saatten sonra Türkiye'ye verebileceği bir şey olmayacağını düşünüyorum. CHP'nin bir trol takımı var, pervasızca saldıran. Akşener masadan kalktığında söylemediklerini bırakmadılar.

Akşener masaya döndüğünde bu kez onu yere göğe sığdıramadılar. Bir taraftan bazı siyasetçiler gazeteciler, televizyonlarda izliyoruz. Toplumsal barıştan söz ediyorlar. CHP ve HDP birlikteliği anlamında. Savaşan insanlar barışır. Ben bunu da şiddetle reddediyorum. Biz Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. PKK'yı destekleyen hiç kimse yok.

Neden iki belediye başkanı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olsun. İnsanların aklıyla alay etmektir bu. 12 maddelik bir adaylık açıklaması yapıldı. Neredeyse tüm maddeler masadaki liderlerin birbirine güvenmediğinin göstergesi. Birbirine güvenmeyen bir yapı bir ülkeyi nasıl yönetebilir? Toplumun bunu sorgulayacağını düşünüyorum. Bu tamamen başlı başına bir sıkıntı. Sadece o masayı bir arada tutmaya yönelik bir taktik. Nasıl bir çözüm bulabiliriz diyerek bir taktik olarak İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması maddesini açıklamaya eklediler.

Cumhur İttifakı ile bir diyaloğumuz olmadı. Teklif gelirse kurullarımızda değerlendirip konuşuruz tabii ki.