Tuzla Belediyesi, ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı ile ilçedeki temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Saat ve mevsim fark etmeksizin her alanda yapılan çalışmalar Tuzla’yı parlatıyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Daha temiz bir Tuzla vizyonuyla, cadde ve sokakların temizliğinden, okullarımızın temizliğine, ibadethanelerimizin temizliğinden, ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın ev temizliğine kadar her alanda temizlik faaliyetlerimizi sürdürdük. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, tertemiz bir Tuzla’yı hedefledik” dedi.

Tuzla Belediyesi, ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı ile ilçenin dört bir yanında hayata geçirdiği projelere devam ediyor. ‘Temiz bir Tuzla’ vizyonuyla hayata geçirilen projeler kapsamında 7 bin 423 gereksinim duyan vatandaşa temizlik desteği verilirken; 4 milyon 907 bin 944 metrekare okul ve 9 milyon 183 bin 770 metrekare ibadethane temizlendi. 1 milyon 570 bin 995 kilometre yol süpürme çalışması da gerçekleştirildi.


“TUZLA BELEDİYESİ AİLESİ OLARAK HAYALLERİ, HEDEFLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Yıllar önce Tuzla için diyerek hep birlikte çıktığımız bu yolda, mutlu, huzurlu, doğa ile barışık, çevreye saygılı ve merkezinde insan olan geleceğin şehri Tuzla için gece gündüz çalıştık. Daha temiz bir Tuzla vizyonuyla, cadde ve sokakların temizliğinden, okullarımızın temizliğine, ibadethanelerimizin temizliğinden, ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın ev temizliğine kadar her alanda temizlik faaliyetlerimizi sürdürdük. Çöp ve atık toplama, temizlik faaliyetleri, cadde ve park düzenlemeleri gibi alanlarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, tertemiz bir Tuzla’yı hedefledik. Karbon ayak izini küçültmek, doğal kaynakları tüketmeden gelecek nesiller adına korumak, doğal ve yenilenebilir kaynaklardan enerji elde etmek ve atıkların çöp olarak doğaya atılmadan geri dönüşüme kazandırılması için öncü projeler başlattık. Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında yaklaşık 59 bin haneye ve okullarımızda 60 bin öğrencimize sıfır atık bilgilendirmesi yaptık. Binlerce ton atık topladık ve dönüşüme gönderdik. Sizlerin desteğiyle tuzla belediyesi ailesi olarak hayalleri, hedefleri gerçeğe dönüştürdük, bildiğimiz işi yaptık” şeklinde konuştu.

“SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA SÜPÜRGECİ ARKADAŞLAR SOKAKTA ÇÖP ARIYOR”

Kadir Kabadayı, “İş makinaları operatörüyüm, bu yüzden Tuzla’nın dört bir yanında çalışıyorum. Her yeri de görüyor, her semte gidiyorum. Tuzla’da yaşamak bir ayrıcalık. b Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya sunduğu imkanlar için teşekkür ediyorum. Tuzlalılara A’dan Z’ye belediye bünyesinde bir değer var. Bugün belediyeye gittiğinde çok sıcak karşılanıyorsun. Sabahın ilk ışıklarıyla süpürgeci arkadaşlar sokakta çöp arıyor. Bu bizler için yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“TUZLA DİĞER İLÇELERE GÖRE TEMİZ BİR YER”

Kaan Dilmen ise “Tuzla’nın diğer ilçelere ve illere göre daha temiz olduğunu söyleyebilirim. Ankara’ya gittiğimde yolda izmarit görmüştüm ama burada hiç yok” dedi. Umut Pekdemek de “Tuzla diğer ilçelere göre temiz bir yer, belediye güzel çalışıyor. Mahallemde de sabah akşam demeden yağmurda ve çamurda sürekli çalışıyorlar. Memnunum, çok memnunum” diye konuştu.