5 yıllık belediye başkanlığı döneminde Düzce’nin kronikleşmiş sorunlarına el atarak çözüme kavuşturan ve her alanda yaptığı projeler ile şehri değiştiren Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, önümüzdeki dönemde hayata geçireceği projeleri tanıttı.

Toplantıya katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise, AK Parti’nin en önemli temel taşlarından birinin belediyecilik hizmetleri olduğuna işaret etti. “Kendine değil, kentine çalışan başkan istiyoruz. Faruk Özlü gibi başkan istiyoruz” diyen Keşir, “Bir mühendis olarak çok ince bir işçilik yapıyor. Düzce son 5 yıldır proje, hizmet ve insan odaklı belediyecilik devrini büyük bir farkla görüyor. Önümüzdeki 5 yılda inşallah bunu taçlandıracağız” şeklinde konuştu.

Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ise, “Düzce için çok kıymetli yatırımların sözünü aldık. Ama bütün bunların altyapısını kıymetli belediye başkanımız hazırlamış. Yerlerin tahsisleri, zemin etütleri yapılmış. Yani yemek hazırlanmış, sadece fırına vermek kalmıştı. Başkanım şahsım, ailem ve tüm hemşehrilerimiz adına size çok minnettarım” şeklinde konuştu.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu da, projelerden övgü ile söz ederek, “Başkanımız proje yapma konusunda gerçekten çok iyi. Düzce ölçeğinin üzerinde illere yapılabilecek projeleri ilimize kazandırmak için uğraşıyor. Düzce’yi Türkiye’nin en gelişmiş 10 ili arasına sokmak için çalışıyoruz. 10-0 hedefi koyduk ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Son olarak sahneye çıkan Başkan Dr. Faruk Özlü ise, üzerinde uzun süredir çalıştığı ve içerisinde altyapıdan üst yapıya, turizmden tarıma, sanayiden spora birçok alanda hazırlanan ve kadınlardan çocuklara, öğrencilerden yaşlılara kadar her kesime hitap edecek 100 projesini videolarla tanıttı.


AK Parti’nin 22 yıllık muhteşem başarısının en önemli unsurlarından birinin de; yerel yönetimlere kazandırdığı yeni vizyon olduğuna işaret eden Özlü, Türkiye’nin her yerini modern belediyecilikle, sosyal belediyecilikle, gönül belediyeciliğiyle tanıştıran partinin AK Parti olduğunu, bu büyük vizyonu öğreten liderin ise, Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurguladı.


AK Parti belediyeciliğinin artık bir marka olduğunu kaydeden Özlü, “Seçim sloganımızda olduğu gibi; gerçek belediyecilik dendiğinde akla sadece AK Parti gelmektedir. Türkiye Yüzyılı’nda, şehirlerimizi geleceğe taşıyacak olan vizyonun temsilcisi, yine AK Parti ve Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Şimdi, 31 Mart yerel seçimlerine doğru gidiyoruz. Hedefimiz bellidir, hedefimiz nettir, hedefimiz Düzce’de 10’da 10 yapmaktır. Seçim gününe kadar bu hedef için hep birlikte çalışacak, hep birlikte ter dökecek ve hep birlikte başarılı olacağız. AK Parti’nin eşit ve adil belediyecilik anlayışını tüm hemşehrilerimize anlatacağız. Laf değil, dedikodu değil; iş ve proje üreteceğiz” dedi.

Geçtiğimiz 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde “İşin özü çalışmak” diyerek çok çalıştığını vurgulayan Özlü, Düzce’nin potansiyelini harekete geçirmek ve şehrimizi parlayan bir yıldız yapmak için gecesine gündüzüne kattığını ifade etti. Tüm projelerinin merkezine insanı ve insanın memnuniyetini koyduğunu belirten Başkan Özlü, şunları söyledi: “Düzce Belediyesi’nin imkanlarını; sadece Düzceli kardeşlerimin ortak ve adil kullanımı için seferber ettim. Belediyemizin bütçesini büyüttüm ve gelir getirici projelere ağırlık verdim. Büyük bir samimiyetle yeniden ifade ediyorum; 20 yılın işini, 5 yılda yaptığımızı göğsümü gere gere söylüyorum. Düzce’yi 5 yıl boyunca sadece klasik belediyecilik anlayışıyla yönetmedik. Düzce’yi, ‘başka şehirlerle yarışan, başka şehirlere örnek olan bir il’ haline getirdik. Kısaca bahsettiğim tüm bu hizmetler; Düzce’nin çehresini değiştiren, büyük işler, büyük projeler ve büyük başarılardır. Düzceli kardeşlerimiz; elbette Düzce’deki bu büyük değişimi görüyor ve takdir ediyor. Düzceli kardeşlerimiz; kendini değil, kentini düşünen başkanların ve adayların kimler olduğunu gayet iyi biliyorlar. Düzce’yi ve ilçelerini kimlere emanet etmeleri gerektiğinin farkındalar.”

5 YIL DAHA YETKİ İSTİYORUM

“Düzce’miz için daha yapacak çok işimiz, hayata geçireceğimiz birçok projemiz var” diyen Özlü konuşmasını şöyle tamamladı; “Bizim, şehrimiz ve bu şehirdeki herkese sonsuz sevgimiz, saygımız ve muhabbetimiz var. Düzce’miz üzerine kurduğumuz büyük hayallerimiz var. Şimdi sizlerden, 31 Mart yerel seçimlerinde 5 yıl daha yetki istiyorum. Bu yetkiyi kendim için değil, Düzce’nin yarınları ve tamamlanması gereken büyük eserler, büyük projeler için istiyorum. Sizlere, geçtiğimiz 5 yıl boyunca olduğu gibi daha çok çalışmanın ve belediyemizin tüm imkanlarını Düzce’miz için seferber etmenin sözünü veriyorum.”