ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melanie Trump ile birlikte koronavirüse yakalanmalarının ardından tedavi için Walter Reed Askeri Hastanesi'ne gitmiş, burada 3 gün geçirdikten sonra taburcu olmuştu. Koronavirüsü yenen Trump yine ortalığı karıştırdı. Katıldığı bir canlı yayın programında virüse karşı bağışıklık kazandığına ilişkin kesin ifadeler kullandı.

TWİTTER ASILSIZ MESAJLARI SİLDİ

Amerikan Fox haber kanalında konuşma yapan Trump, virüse karşı bağışıklık kazandığını ileri sürerek, "Bir kez atlattığınız zaman bağışıklık kazanıyorsunuz. Ben bağışıklık kazandım. Belki kısa bir süre için belki uzun bir süre için. Başkan'ın sağlığı çok iyi." dedi.

Konuşmasına benzeyen bir mesajı Twitter hesabı üzerinden yayınlayan Trump, Twitter'ın gazabına uğradı.

Twitter'ın resmi açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bu tweet, Covid 19'la ilgili yanıltıcı ve potansiyel olarak zararlı bilgilerin yayılmasına ilişkin Twitter kurallarını ihlal etmektedir. Bununla birlikte Twitter, mesajın erişilebilir olmasının, kamuoyunun çıkarına olabileceğine karar vermiştir."

SEÇİM KAMPANYALARINA DEVAM EDECEK

Trump bağışıklık mesajının yanı sıra seçim kampanyalarına da değindi. Kampanyalara devam etmek üzere seçmenleriyle bir araya geleceğini açıklayan Trump'ın koronavirüs testinin negatif çıktığına veya virüs bulaştırıcı olup olmadığına dair hiçbir açıklama yapılmadı.

Trump bugün miting için Florida'ya geçiş yapacak ve burada gün aşırı olarak seçmenleriyle buluşacak. 

Koronavirüs sürecinin ardından Trump ilk kez geçtiğimiz gün Beyaz Saray'da seçmenlerine hitap etmişti.