Kendine ait Truth Social sosyal medya platformundan dün bir video paylaşan eski başkan, country müzik şarkıcısı Lee Greenwood ile ortaklık kurarak, İncil sattığını duyurdu.

Şarkıcı Lee Greenwood, Trump’ın her mitinginde sahne alıyor. Grammy ödüllü şarkıcı Greenwood, Cumhuriyetçi Parti mitinglerinde sıklıkla çalınan 1984 tarihli "Tanrı ABD'yi korusun" şarkısıyla tanınıyor.

Trump, Truth Social'da iş anlaşmasını duyurduğu videoda "Tüm Amerikalıların evlerinde bir İncil'e ihtiyacı var ve bende çok var" dedi ve "Bu benim en sevdiğim kitap. Pek çok insanın da en sevdiği kitaptır" diye ekledi.

Donald Trump “Tanrı ABD'yi korusun. İncil'in bir kopyasını edinmenizi tavsiye ediyorum" etiketiyle paylaştığı videoda, takipçilerini 60 dolara (yaklaşık 1900 TL) satılan İncil’i almaları için bir siteye yönlendirdi.

Sitede İncil’le ilgili "Başkan Trump tarafından onaylanan tek İncil" olduğu ve "ince tasarımı ile kolay okunabildiği” ifadeleri yer alıyor. Sitede ayrıca ürünün "siyasi olmadığı ve herhangi bir siyasi kampanyayla ilgisi bulunmadığı" belirtiliyor.

İncil satışı, Trump'ın seçim kampanyası sırasında gerçekleştirdiği tek ticari girişim değil. Trump geçen ay da, kendi adına yeni bir spor ayakkabı serisinin tanıtımını yapmıştı.

Ayrıca, görevde olduğu döneme ait fotoğrafların ve yıllar boyunca kendisine yazılmış mektupların yer aldığı kitaplar da yayınlamıştı.

Eski başkan Donald Trump aleyhinde, gizli belge davasının yanı sıra üç başka dava da bulunuyor. Trump'ın hukuki sorunları, şimdiye kadar siyasi hedeflerine engel teşkil etmedi. 77 yaşındaki Trump, Cumhuriyetçiler’in başkan adaylığını ön seçimlerle garantiledi.

New York’taki Temyiz Mahkemesi bu hafta başında, Trump’ın 10 gün içinde 175 milyon dolar teminat yatırması halinde, sivil dolandırıcılık davasında ödemesi gereken 454 milyon doların tahsilatını erteleme yönünde karar almıştı.

Trump, kendisini tacizle suçlayan yazar E. Jean Carroll tarafından açılan hakaret davasında da 92 milyon dolarlık bir kefalet ödemişti.