Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (kovid-19 veya covid-19) salgınına ilişkin iyi haberler gelmeye devam ediyor.

Bu haberler, iki Türk bilim insanının geliştirdiği koronavirüs aşısıyla ilgiliydi. Hem BioNTech, hem de Pfizer aşısının bulunmasıyla koronavirüsün tamamen ortadan kalkması adına yeni umutlar yeşerirken, aşının ekonomik olarak da etkisinin olabileceği duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Citibank tarafından yapılan analizlere göre ABD doları 2021 yılında yüzde 20 oranında değer kaybedebilir.

Dünyanın en büyük bankaları listesinde adı iri puntolarla yer alan Citibank, covid-19 aşısının dolara olan etkisini değerlendirerek önümüzdeki yıl doların yüzde 20 değer kaybedebileceğini duyurdu.

COVİD-19 AŞISI REZERV PARA BİRİMİ DOLARI ETKİLEYECEK

Koronavirüs aşıları rezerv para birimlerinden dolara da darbe vuracak. Dünyanın en büyük bankalarının arasında adı geçen Citibank'ın derlediği verilere göre covid-19 aşısı, dolar değerine etki edecek ve 2021 yılında doların yüzde 20 oranında değer kaybetmesine sebep olacak. 

Banka, araştırma notunda geniş ve güvenilir kitleler tarafından aşıların piyasaya sürülmesiyle doların yapısal olarak düşüşe geçeceği trendinin katelize olacağı düşüncesinde olduklarını vurguladı.

YÜZDE 20 DEĞER KAYBI OLABİLİR

Araştırma notunda yer alan diğer açıklamada, tüm bu etkenler baz alındığında dolardaki düşüş trendinin aşağı yönde hızlanması ve 2021 yılında yüzde 20 oranına kadar değer kaybetmesinin mümkün olduğu belirtildi.