Ekonomi ile yakından ilgilenenler her gün Dolar kaç TL oldu sorusunun yanıtını arıyor. Peki en önemli yatırım seçenekleri arasında yer alan Dolar kaç TL odu? 26 Şubat güncel Dolar ve Euro kuru.

Bugün yukarı yönlü seyreden dolar kuru 26 Şubat 2021 tarihinde 7,00 liranın üzerinden işlem görüyor. 2020’nin son haftalarından bu yana düşüş eğiliminde olan döviz kurları rekor seviyelerden uzak bir görünüm çizerken yine de kritik seviyelerin de altında yer alıyor.  Uzmanlar, ekonomi yönetiminin piyasa dostu adımları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) fiyat istikrarını önceleyen sıkı para politikası duruşunun etkisiyle, Türk lirasındaki değer kazancının dolar endeksindeki yükseliş eğilimine karşın devam ettiğini söylüyor.  

BUGÜN DOLAR, EURO NE KADAR, KAÇ TL?

6 ayın en düşük seviyelerinde olan dolar/TL, haftanın son gününde de 7,42 civarında seyretmesiyle birlikte yükselişe geçti.

Euro/TL ise bugün tekrar 9 liranın üzerine çıktı. Euro/TL bugün 09,0-9,05'ler düzeyinde seyrediyor. 

DOLAR KURU NEDEN YÜKSELİYOR?

Dolar/TL kuru bugün de yukarı yönlü seyrini sürmeye devam ediyor. Dün güne güne 7.07 seviyesinden başlayan dolar diğer gelişen ülke para birimleri gibi akşam saatlerinde hızlı bir harekete geçti. Haftaya 7,01 seviyesinden başlayan kur, 3 günde yaklaşık yüzde 4 yükseldi. Bu hafta doların yükselmesi Merkez Bankası'nın zorunlu karşılıklarda yaptığı değişiklik olarak görülüyor. TCMB, Resmi Gazete'de yayımlanan kararında TL zorunlu karşılık oranlarının her vadede 200 baz puan artırıldığını açıkladı.