Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Kongre Binası’nın basılmasıyla birlikte Washington'da flaş bir karar ile sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çıkan olaylarda 4 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı. Para piyasaları da olumsuz havaya tepki gösterdi. Sosyal medyada paylaşılan şiddet görüntüleri ise dolar ve euro tarafında düşüşe neden oldu.

Kasım ayının ilk günlerinde 8,58 ile tarihi seviyeleri gördükten sonra hızlı bir şekilde düşüşe geçen Dolar-TL, aradan geçen 2 aylık süreç sonunda dün 7,26'ya kadar geri çekildi.

Tarihi zirvesinin yüzde 15 altına gerileyen Dolar/TL, Ağustos ayının son günlerinden bu yana gördüğü en düşük seviyelerdeki seyrine bu sabah da devam ediyor.

EURO'DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Kur bugün, 7,30'un altında değerlenirken euro/TL de 8,95 civarında işlem görüyor. Türk Lirası'nın yükselişe geçtiği dünkü işlemlerde Euro/TL 8,93'e kadar düşerek son bir buçuk ayın en düşük seviyelerini indi.

PİYASALARIN GÖZÜ KULAĞI ABD'DEKİ TARİHİ OLAYLARDA

ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin Kongre Binası’nı basması sonrası gerçekleşen olaylarda açıklanan bilgilere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Dün gece yaşanan olayların ardından gözler bir anda yeniden ABD'ye döndü.

Uzmanların açıklamalarına göre, bugün ABD'de veri gündeminin sakin olduğunu, ABD dışında ise Euro Bölgesi'nde enflasyon ve tüketici güven endeksi ile ABD'de ISM imalat dışı Satın alma Yöneticileri Endeksi'nin, haftalık işsizlik başvuruları ve dış ticaret dengesi verilerinin takip edileceğini açıkladı.