1. Soğuk algınlığına karşı

Soğuk algınlığınız varsa yatağınıza yakın bir yere yarım soğan koyabilirsiniz. Uzmanlar, üzerinde bir siyah renk tabakası oluştuğunda soğanın mevcut toksinleri emdiği anlamına geldiğini söylüyor. Ayrıca 300 gram çiğ soğanı öğütüp ve 100 gram bal ekleyerek hazırlayacağınız karşımdan her gün 1 ila 2 yemek kaşığı tüketerek soğuk algınlığına karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

2. Sinüzite karşı

Sinüzit sorunlarınız varsa su, bal ve soğan parçalarını karıştırın, ardından sinüzit semptomlarını hafifletmek için bu suyu düzenli olarak tüketin.

3. Gribe karşı

Soğan özellikle gribe karşı faydalıdır. İki adet doğranmış soğanı yarım litre suda birkaç saat bekletin. Daha sonra bu sudan yatmadan önce ve yemek aralarında birer bardak tüketin.

4. Boğaz ağrısına karşı

Yapması son derece basit olan bu tarif ile ev yapımı soğan bazlı bir şurup elde edebilirsiniz. Bunun için 100 gram doğranmış soğanı eklediğiniz 250 ml suyu kaynatın. Ateşte yaklaşık 10 dakika bekletin, ardından karışım hafifçe soğuyana kadar bir kenara koyun. Daha sonra karışımı süzün ve bir yemek kaşığı bal ekleyin. Kalınlaşana kadar 2-3 dakika ikinci kez ısıtın. Belirtileriniz geçene kadar soğan şurubunuzdan 3-6 çay kaşığı alın.

5. Siğillere karşı

Siğilleriniz varsa, yok olana kadar her gece onları taze soğanla ovabilirsiniz. Ayrıca, bir soğanın içini oyup tuzla doldurabilir ve ardından siğili günde iki kez bununla ovalayabilirsiniz.

6. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için

Soğanlar antik çağlardan beri ilaç olarak kullanılmıştır. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için soğan parçalarını yaklaşık 15 dakika suda kaynatın. Karışım biraz soğuduktan sonra tatlandırmak için 4 çay kaşığı bal ve bir limon suyu sıkın. Bu karışımdan sabah ve akşam birer yemek kaşığı alın.

7. Böcek ısırıklarına karşı

Can sıkıcı ve nahoş böcek ısırıkları, günlük hayatınızı bozabilir. Bunu düzeltmek için bir soğan halkası çok faydalıdır. Ağrıyı hafifletmek için ısırılan alana yerleştirmeniz yeterlidir. İdeal faydaları alabilmek için yeni kesilmiş bir soğan kullanın.