Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, tam kapanma sürecinde muhtaçlara bizzat ulaşma olanağı kısıtlı bulunduğu için fitre ya da zekatın dijital ortamda ödenebileceğini açıkladı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt yaptığı açıklamada, fıtır sadakasının (fitre) yardımlaşma ve dayanışmanın bir örneği şeklinde ramazan ayında muhtaçlara ödendiğini ifade etti. Fitrenin bayrama kavuşmanın bir şükrü olduğunu bildiren Bozkurt, "Fitre, bir fakirin günlük gıda bedelini ödemektir. Yani bir bakıma beden sadakası olarak da ifade edilir. Fitre, fakir, yoksul, mağdur ve muhtaç insanlara ödenir. Bunlar içindeki birinci derece yakınlara verilmez, bizim esasen onlara bakmamız lazım. Bizim zenginliğimiz, birikimimiz onların da birikimi sayılır. Dolayısıyla onlara zekatımızla fitremizle değil, kendi birikimimizle, mallarımızla bakacağız." şeklinde konuştu.

Bozkurt, "Fıtır sadakasının bayram sabahından evvel de ödenmesi teşvik edilir. Yani, ramazan ilk gününden itibaren verilebilir. Ramazanın son 10 gününe girdik. Eğer vermediysek hala bir an evvel vermemiz gerekir. Salgın sebebiyle mağdur olanlara fitre bedelini bir an evvel ulaştırmalıyız." şeklinde konuştu.