Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da meydana gelen ve çok sayıda şahsın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı sebebiyle taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan paylaşılan mesajda, "Afganistan'ın Logar vilayetinin merkez ilçesi Pul-i Alem'de iftar zamanı yapılan bombalı saldırıda aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu çok sayıda şahsın hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısının faillerini lanetliyor ve adalet önünde hesap vermelerini temenni ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Afgan halkına ve Hükümetine taziyelerimizi sunuyoruz" diye ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tarık Aryen, basına yaptığı açıklamada, Logar'ın merkezi Pul-i Alem şehrinde akşam yerel saatle 19.00 sularında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini ifade etti.

Logar İl Şura Başkanı Hasibullah Stanikzey, saldırının aşiret liderine ait bir misafirhanenin önünde düzenlendiğini belirtti.

Saldırıda en az 25 şahsın yaşamını yitirdiğini ifade eden Stanikzey, 60'dan fazla şahsın de yaralandığını kaydetti.

Stanikzey, can kaybının daha fazla olabileceğinden kaygı edildiğini söyledi.

Patlamanın şiddetiyle çevredeki ev ve iş yerlerinde de ciddi hasar oluştu.

Saldırıyı şimdilik üstlenen olmadı.