Türkiye'nin, dost ve kardeşi olarak kabul edilen Mali'deki gelişmeler, Dışişleri Bakanlığı tarafından yakın olarak takip ediliyor. Bu bağlamda yazılı bir açıklama yapan bakanlık, kardeş Mali'de bir an evvel sivil bir devlet başkanı ve başbakanın atanması ve bir hükümet kurulması gerektiğini vurguladı.

Hatırlanacağı üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yakın zamanda Mali'ye ziyarette bulunmuş, buradaki gelişmeleri yakinen takip etmişti. 

GEÇİŞ DÖNEMİ HÜKÜMETİ KURULDU

5 Ekim tarihinde Mali Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Bah N'Daw'ın imzaladığı kararname vasıtasıyla "Geçiş Dönemi Hükümeti"nin kurulduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama;

"Geçiş sürecini yönetmek üzere sivil bir devlet başkanı ve başbakanın atanmasından sonra hükümetin de kurulmasıyla anayasal düzenin yeniden tesis edilmesi ve ülkenin karşı karşıya bulunduğu son derece zorlu sınamaların aşılması için gerekli adımların hızlıca atılacağını umuyoruz. Bu bakımdan Birleşmiş Milletlerin, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) ve Afrika Birliğinin Mali'deki sürecin olumlu bir mecrada ilerlemesi yönündeki çabaları da memnuniyet vericidir. Türkiye, bu süreçte dost ve kardeş Mali'nin yanında olmaya devam edecektir."