Geçtiğimiz saatlerde Bakü'ye iniş yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluAzerbaycan Dışışleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile buluşup ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısında Çavuşoğlu'nun gündem başlıkları şu şekilde listeleniyor;

"Bir kez daha Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini göstermek için bugün Azerbaycan'ı ziyaret ediyorum. Her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Bütün dünyaya bir kez daha şunu söylemek istiyoruz yukarı Karabağ Azerbaycan'ındır. Ermenistan sivilleri vuruyor, bu bir savaş suçudur."

KLASİK 30 SENEDİR AYNI ÇAĞRILAR

Uluslararası topluma çağrıda bulunuyoruz. Biz Gürcistan, Suriye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünü nasıl savunuyorsak Azerbaycan toprak bütünlüğünü de öyle savunuyoruz. Bu konuda çifte standart olmaz. Olmayacağını da kardeş Azerbaycan sahada ve masada gösteriyor. 

Ermenistan Tovuz'a saldırdı, Azerbaycan karşılığını verdi. Uluslararası toplum ateşkes dedi. Ateşkes oldu ne oldu? Ermenistan tekrar Azerbaycan'a saldırdı. Ateşkes olsun da sonuç ne olacak?

Ermenistan'a 'Derhal Azerbaycan topraklarından çekil' diyebiliyor musunuz? Klasik... 30 senedir aynı çağrılar. Minsk eş başkanlarıyla defalarca görüştüm. Somut bir planınız var mı? Yok. Bunun artık böyle gitmeyeceğini tüm dünya anlamalıdır.

AZERBAYCAN'IN HAKLI DAVASINI ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bu sorunun barışçıl şekilde çözümü konusunda her türlü çabaya destek verdik. Bu süreçte Azerbaycan'ın haklı davasını anlatmaya devam edeceğiz. Tüm dünyanın da haklının yanında yer alabilmesi için gerçekleri söyleyebilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.