Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını engellemek için elinden geleni yapan altılı koalisyon masasının ortakları diploma yalanından sonra şimdi de ‘Erdoğan 3. kez aday olamaz’ tezine sarıldı.

Masa’nın küskün ortağı İYİ Parti’nin Sözcüsü Kürşad Zorlu, düzenlediği basın toplantısında kapsamlı bir itiraz dilekçesi hazırladıklarını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün başvuru yapacaklarını belirten Zorlu şöyle konuştu:

"1982 Anayasası ilk halindeki düzenlemede 1 kimse 2 kez cumhurbaşkanı seçilemez şeklindedir. Sonra 2007 yılındaki değişiklikle ardından 2017'deki değişiklikle de üzerinde hiçbir oynama yapılmayan, dokunulmayan husus şudur; 'bir kimse 2 defa Cumhurbaşkanı seçilemez.' Yine cumhurbaşkanı seçim kanununda aynı ibare yer almaktadır: 'Bir kimse en fazla 2 defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.'

Anayasa yapıcı irade bu maddeyi değiştirmeme yönünde tercih kullanarak bunun aslında tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur. Ve bu değişiklikler yapılırken geçici bir madde de konulmamıştır.

Dolayısıyla da biz sorumluluğumuzun gereği olarak partimizin genel sekreteri Uğur Poyraz bu konudaki kapsamlı itirazımızı içerek bir dilekçeyi Yüksek Seçim Kurulu'na sunacak."