Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan 17 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nun ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında 3 kez gözaltına alınıp, savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği ve mahkemenin 3 kez serbest bıraktığı şüpheli Dursun A.'nın yeniden serbest kalmasına Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

İtiraz üzerine savcılığın talimatıyla 4. kez gözaltına alınan Dursun A., sevk edildiği mahkemece ''kuvvetli suç şüphesi'' sebebiyle tutuklandı.

''BEN ÖLDÜRMEDİM''

Sağlık kontrolü için polis ekipleri tarafından hastaneye götürülen Dursun A., hastaneye girerken gazetecilerin, "Siz mi yaptınız? Siz mi öldürdünüz?" sorusuna, "Ben yapmadım. Ben mağdur diye arabaya aldım, arabadan indi. Başka bir şey yok. Ben öldürmedim." diye cevap verdi.

Dursun A., hastane çıkışında "Dina'yı neden arabanıza aldınız?" sorusuna da "Yaralı bir kız arabanın önüne atladığı için aldım. Hastaneye götürmek için aldım.'' yanıtını verdi.

Ibouanga’nun Filyos Çayı'nda 26 Mart'ta cansız bedeni bulunmuştu.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Dinabongho'nun ölümüyle ilgili bağlantısı olduğu düşünülen 3'ü yabancı, 8 kişi, farklı zamanlarda gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden 5'i savcılık ifadesinin ardından, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dina'nın ölümünden önce otomobiline bindiği Dursun A. da geçtiğimiz hafta içinde 3 kez gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği savcılık tarafından tutuklama talebiyle 3 kez mahkemeye sevk edilen Dursun A. mahkeme tarafından 3'ünde de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.