Aydın'ın Didim ilçesi Batıköy Mahallesinde yapılması istenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısında ortalık fena karıştı. Taşburun balıkçı barınağı mevkii civarında Kılıç Deniz Ürünleri A.Ş. Ile Aydın İli Su Ürünleri Yetiştiricileri Üreticileri Birliği tarafından yapılması planlanan Kültür Balıkçılığı Tesisleri Projesi ile alakalı olarak düzenlenmek istenilen ÇED toplantısı tepkiler sebebiyle yapılamadı.

Batıköy Mahallesi'nde yapılmak istenen toplantıya CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP İlçe başkanı Nurettin Koçak, Didim'deki çevre derneklerinin temsilcileri ile mahalle sakinleri katıldı. Toplantıda Jandarma ekipleri geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Mahallelilerin tepkisi ile katılmasınaizin verilmediği toplantıda Başkan Atabay ve beraberindekiler Aydın İl Çevre ve Şehircilik müdürlüğünden gelen yetkililere tepkilerine dile getirerek toplantının yapılamayacağını, yapılmak istenilse de buna izin verilmeyeceğini dile getirdi.

Medusa’nın değil başkanın sevgilisinin heykeli

Tepki sonrası Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen yetkililer toplantının yapılamadığını konusunda tutanak tutarak mahalleden Jandarma koruması eşliğinden ayrıldı.

CHP'Lİ Başkandan hakaret ve tehdit


CHP'nin Belediye Başkanı olan Atabay, Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Mesut İnan ile yardımcısı olan Albay Ali Rıza Gümüş ve de Kılıç Balıkçılık yönetim kurulu başkanı Orhan Kılıç'ın üzerine hakaret ve tehditler savurarak sözlü saldırıda bulunulduğu gelen haberler arasında. Olaydan sonra Albay Mesut İnan ve Albay Ali Rıza Gümüş CHP'li Atabay hakkında hem Aydın Valiliği'ne hem de Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Atabay olayı doğruladı

Atabayın da doğruladığı olay, "Suç duyurusunda bulunabilirler fakat niye olacak onu da anlamış değilim. Orada bir çiftlik işletmesinin yönetim kurulu başkanı veya üyesi bilemiyorum, bir vatandaş ile beraber beni tahrik etmeye çalıştılar, tehdit ve tahrik sonucu bir sözlü tartışmamız oldu. Bana haddini aşıyorsun dediler yüksek sesle, ben de kendine kimin haddini aşıp aşmadığının ortada olduğunu söyledim" dedi.