İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen DHKP-C Terör Örgütü Faaliyetlerinin Deşifre Edilmesi hususundaki çalışmalarda kritik bir gelişme yaşandı. DHKP-C Terör Örgütü'ne mensup 6 şahıs, gerçekleşen operasyon kapsamında gözaltına alındı. Şahıslardan ikisinin "aranıyor" konumunda bulundukları ifade edildi. 

6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Gelen bilgiler doğrultusunda; İstanbul'a Sarıyer ilçesindeki Küçük Armutlu bölgesinde bulunan 20 ayrı adrese yönelik olarak eş zamanlı ve hava destekli bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında toplamda 6 şüpheli gözaltına alındı. R.Ş., B.G., H.Y., E.Ç., E.Y. ve F.G. adlı şahıslar gözaltına alındı.

İki şüpheli "aranıyor" konumundaydı

Şüphelilerden F.G. adlı şahsın, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan, E.Ç.'nin ise Kamu Malına Zarar Verme" suçundan arandıkları belirtildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalar sonucunda; 45 adet havai fişek, 4 adet telsiz, 1 adet 1450 gr ağırlığında bilyalar ve çeşitli kimyasal maddeler ile güçlendirilmiş EYP, 2 adet de örgütsel içerik barındıran yasadışı pankartlar bulundu.