2006 ile 2013 yılları arasında nefes kesen 8 sezonuyla birlikte ekranlara gelen Dexter dizisi, takipçilerine 96 bölüm sunmasının ardından 23 Eylül 2013 tarihinde son bölümüyle ekranlarda yerini bulmuş ve seyircisiyle vedalaşmıştı. Sevilen dizinin konusu ve oyuncuları o kadar beğenilmişti ki, geçen yedi yılın ardından bu yana pek çok kişi defalarca kez Dexter dizisini izledi. 7 yıllık bir duraksamanın ardından Dexter dizisinin yeni sezonuyla ekranlara döneceği öğrenildi. Dexter resmi hesabından yapılan açıklamaya göre, Dexter yeni sezonuyla geri dönüyor.

DEXTER DİZİSİNİN KONUSU NE?

Dexter Morgan, annesini cinayete kurban vermiş, üç yaşında yapayalnız kalmıştır. Miami polis memuru Harry Morgan tarafından evlatlık olarak alınan Dexter, üvey babasının eşi Doris tarafından sevilmiş; Doris onu kendi çocuğundan ayırmamıştır. Yıllar içinde Dexter, içinde bir katil yaşadığını ve insanları öldürmek için bir istek duyduğunu fark eder. Üvey babası Harry ise, onun bir insanı öldürmek için oldukça genç yaşta olduğunu söyler. Ancak bu Dexter'a yetmez ve Dexter'ın içindeki öldürme isteği her geçen gün artar. Harry, bu doğrultuda Dexter'ı eğitmeye karar verir ve masum insanları öldürmemesi gerektiğini Dexter'a benimseterek birkaç kural koyar.

Bu kurallar şöyle listelenir;

Dexter asla yakalanmamalıdır.
Dexter'ın kurbanları gerçekten ölmesi gereken insanlar olmalıdır, ölümü hak etmelidir.
Dexter, katilin suçlu olduğundan her daim emin olmalı, bu doğrultuda kanıt aramalıdır.

Polis olan Harry, Dexter'a normal insanlar gibi davranmayı, onların duygularına sahip olmayı ve en önemlisi katilleri ortadan kaldırdıktan sonra olay mahallinin nasıl temizleneceğini öğretir. Dexter ise, "Karanlık Yolculuk" adını verdiği öldürme iç güdüsünü takip etmek için kodu takip eder. 

DEXTER YENİ SEZON NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Dexter'ın yeni sezonunun ne zaman başlayacağı bilinmiyor. Dexter dizisi yeni sezon çekimlerinin ne zaman başlayacağına dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.