Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli gündeme dair mühim açıklamalarda bulunuyor.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Aşılama çalışmalarının amaçlanan seviyeye ulaşmasıyla bayram ertesini karşılayacağımızı umut ediyorum. İnsanlığa musallat olan koronayı en az hasarla atlatmak amacıyla devlet ve ulus kenetlenmesi tezahür etmelidir, Türkiye'de bu kenetlenme sağlanmıştır.

'SALGIN YÖNETİMİ DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAPILMAKTADIR'

Aşı konusu ile alakalı güven sorun yaşayan vatandaşlarımızın kaygılanacağı hiçbir şey olmadığını ifade etmek isterim. Bir başka sorun de aşıların tedarikidir. Bununla alakalı memnuniyet verici gelişmeleri Sağlık Bakanımız daimi vurgulamaktadır. Salgın idaresi doğru bir şekilde yapılmaktadır.

Kovid-19 hastalığından kaynaklı hayatlarını kaybeden kardeşlerimizle birlikte, şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rAhmet diliyorum.

ANAYASA TARTIŞMALARI

Mazisi nerdeyse 145 senesi bulan anayasa tartışmaları toplum ve devlet hayatımıza ambargo koymuştur. Devlet ile millet arasındaki karşılıklı yükümlülükleri esas alan anayasalar değiştirilemez metinler değildir. Anayasanın yazılması kaçınılmaz bir görevdir. Bir toplum sözleşmesi olan anayasanın, tarihin ve toplumun gerisine düşmeden devlet millet uyumunun kökleştirmesi yegane öğesidir.

Yeni anayasa gerçekleştirmek demek milletin gereksinimlerini idrak etmek demektir. Muhtemel hangi öneri üzerinde konuşursak konuşalım ilke ve felsefenin anayasanın birinci maddesinde net bir dille temellenmesidir.