Bahçeli'nin açıklamalarından önemli satır başları:

Bizi bilen bilir, kendimiz için hiçbir şey istemeyiz. Siyasi mücadelemizin yol haritasında akıl, iman ve denge yer almaktadır.

Şimdiye kadar 55 ilimizi ziyaret ettik. Gittiğimiz her yerde coşkuyla karşılandık.

Milliyetçi Hareket Partisi, içine milletin olmadığı, insanlarımızın refahının gözetilmediği hiçbir hedefi asla gözetmeyecektir.

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde kadar hızımızı daha da artıracağız. Bizimle kim uğraşıyorsa, millet düşmanlarına korku salıyoruz demektir.

Dedikodular, fitne ve fesat salgınları bizleri yıldıramaz korkutamaz, yolumuzdan caydıramaz.

Bizim tarafımız demokrasidir, mağdurlardır, mazlumlardır.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Hiçbir hakkı öğretmenlerimizden esirgeyemeyiz. Atanamayan öğretmen sorununa neşter vurulmalı, sorun çözülmelidir.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Türkiye'ye karşı nerede bir cephe açılmışsa tüm muhalefet partileri içindedir. Bu utanç verici durum ülkemizin en büyük yarasıdır. Kılıçdaroğlu bir yunan gazetesine demeç verip çuvallamıştır.

Türk askerine hayır diyen, buna karşılık terör örgütlerine evet diyen sayın Kılıçdaroğlu, Yunanistan gazetesine niye savaşıyoruz derken ne demek istemektedir.

PK ile HDP'nin kanlı madalyonun iki yüzü olduğunu yalnızca siz mi fark edemediniz.

Siz önce ikna odalarında eziyet ettiğiniz gencecik kızlarımızın hesabını verin de görelim.

50+1 TARTIŞMASI

İP Başkanı yüzde 50+1'in şahsıma sorulasını istemiş. Bu konuyu daha fazla sürdürüp sağa sola çekiştirmesinler. Tek turda yüzde 40'la seçilmeyi öngören ülke örneği dünya üzerinde yoktur. Salt çoğunluk temel kaidedir. Bunu tartışmaya açmak yönetim sistemine şüpheyi körükler. Bu masum bir talep değildir. Türkiye'nin çıkarına olmayacaktır.

Yüzde 40 oranını dillendirmek başkalarının değirmenine su taşımaktır. Bunu uluorta konuşanlar da iyi niyetli sayılamayacaktır.

FAİZ İNDİRİMİ

Siyaseti ekonomiden, ekonomiyi siyasetten ayrı göremeyiz. Türkiye tarihi bir eşiktedir. Ya para baronlarının sözü geçecek ve içeriden dışarıya kaynak transferi yoğunlaşacak. Ya da böyle gelse de böyle gitmeyecektir.

Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir. Talep ve arz yönlü enflasyon vardır. Enflasyonu mal piyasasındaki aksakların ortaya çıkardığı bir sorun olarak tanımlamak doğru olur. Türkiye bir karar verip, bunu uygulamak durumu ile karşı karşıyadır.

Enflasyonla mücadeleyi yalnızca faize bağlamak yanlıştır. Faiz üretim sistemine büyük hasar vermektedir. Bize göre hükümetin izlediği ekonomi politikası doğrudur.