Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'da nisan ayı itibarıyla konteyner kent çalışmalarının tamamlanacağını söyledi. Bakan ayrıca, deprem sonrası bölgede yaşanan operatör sıkıntıları nedeniyle GSM şirketleri hakkında soruşturma başlatıldığını bir kez daha yineledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi projelerde sismik izolatör kullanıldığını ve deprem anında bu yolların acil durum yolu olarak kullanılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş depremi sonrası Adıyaman'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Karaismailoğlu, "Adıyaman'da mart sonu itibarıyla 10 bine yakın aileyi konteyner kentlerde misafir etmeye başlayacağız. Nisanda konteyner kentleri tamamıyla bitireceğiz." dedi.

Deprem bölgesinden elimizi hiçbir zaman çekmeyeceğiz, her şeyi eskisinden daha iyi ihya ve inşa etmeden buradan ayrılmayacağız.

KONTEYNER KENT NİSANDA HAZIR

Adıyaman'da mart sonu itibarıyla 10 bine yakın aileyi konteyner kentlerde misafir etmeye başlayacağız. Nisanda konteyner kentleri tamamıyla bitireceğiz.

GSM ŞİRKETLERİNE SORUŞTURMA

Deprem bölgesinde mobil baz istasyonu problemini çözdük ama eksiklikleri de gördük. GSM şirketlerine yönelik gerekli soruşturmaları başlattık, gereği yapılacak. İlk 4 gün dışında deprem bölgesinde 350 mobil araçla haberleşme hizmeti sağlanmaya çalışıldı. Bu her geçen gün arttı.

830 BİN YOLCU TAŞINDI

Deprem bölgesinde hava yoluyla 700 bine yakın, demir yoluyla 100 bine yakın, deniz yoluyla da 30 bine yakın vatandaşımızı taşıdık.

DEV PROJELERDE SİSMİK İZOLATÖR

Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Marmaray afette acil durum yolu olacak. Avrasya Tüneli, Marmaray ve kara yolu projelerinde sismik izolatörler kullanıyoruz.