Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının konuğu Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici şu ifadeleri kullandı;

MİLLET İTTİFAKI'NA ZARARI OLACAKTI

(İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırı) Destici'nin "HDP’yle olan ilişkileri işbirliklerini ortaya koyduğumuzda PKK ve PYD bu eylemi üstlenemezdi çünkü bunun bir de siyasi bir sonucu var" sözleri üzerine Hacır "CHP’ye mi zararı olacak diye düşünürdü?" sorusunu yöneltti. Destici "Millet İttifakı’na zararı olacaktı" diyerek yanıt verdi.

HDP'Lİ BAŞKANVEKİLİNİN YÖNETTİĞİ HİÇBİR OTURUMA KATILMADIM

Benim tavrım net. Ben HDP’yi PKK’nın siyasi şubesi olarak görüyorum. TBMM’ye girdiğim günden beri HDP’li başkanvekilinin yönettiği hiçbir oturuma katılmadım. Ben kürsüye çıktığım zaman bütün HDP grubu meclisi terk eder.

HDP’yi meşrulaştırılacak her türlü adımdan uzak durulmasını istiyorum. AYM’ye çağrı yaptım. Artık bu işi uzatmanın bir anlamı yok.

KİMSE SEÇİM YARDIMI ALMASIN

Partilere devlet önümüzdeki dönemde 4,5 milyar lira yardım yapacak. Anayasa’da ‘Siyasi partilere hakça yardım yapılır’ diyor, yeteri miktarda değil çok fevkinde. Bu parayı alan her parti memnun. Her konuda konuşan Akşener ile Kılıçdaroğlu neden tek kelam laf etmiyor. CHP 1 milyar 100 milyon TL, İYİ Parti’de 500 milyon TL para alacak. Bizim en nihayetinde önerimiz kimse almasın kendi imkanıyla yapsın.

HDP’nin herhangi bir yöneticisi PKK’yı terör örgütü olarak nitelemedi. HDP çıksa bugün ‘PKK’yı terör örgütü olarak görüyorum’ dese ben de HDP’nin kapatılmasına karşı çıkarım.

VEBALİ ONLARINDIR

(HDP’ye yapılacak seçim yardımı) Ocak’ın 10’u kadar seçim yardımları yatıyor. Kapatma kararı bitmiyorsa bile bu hazine yardımına tedbir konulmalı. Eğer bu tedbir konulmazsa vebali onlarındır.

DEMİRTAŞ BİR TERÖRİST

Selahattin Demirtaş’ı asla samimi bulmuyorum. Demirtaş’ı bir terörist, PKK’nın militanı olarak değerlendiriyorum. Kobani eylemleri sırasında hayatını kaybeden 2’si polis 35 sivil masum vatandaşın katillerinin azmettiricisi olarak görüyorum.

Devlet milletinin önüne terör örgütünün partisini seçenek olarak koyamaz.

Gürel'in "İnsanlar niye HDP’ye oy veriyor?" sorusuna Destici "Bu çözüm sürecinin müthiş bir zararı olmuş, HDP’ye oy verme oranını artırmış, bölgenin hakim partisi olmuş, PKK desteğiyle birlikte de kısmen silahlı gücü haline gelmiş otorite olmuş." dedi.

Terör örgütünün partisini halkın önüne tercih olarak koymayacaksınız. Devletin yanında durmuş olanlarda ‘6’lı masa HDP’nin desteğini kazanır ve bütün burası HDP’ye, PKK’ya teslim edilirse, biz ne oluruz?’ endişesi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Millet İttifakı’nın ya da 6’lı masanın HDP’yle işbirliğinin laboratuvarıdır.