Almanya merkezli Der Spiegel dergisinin iki darbe girişimi karşısında tutunduğu tavır Avrupa’nın iki yüzlülüğünü ortaya serdi.

Der Spiegel Almanya’daki darbe girişimini kapağına taşıdığı haberinde “Operasyon: Darbe. Prens Reus ve yeminli muhafızlarının çılgın fantezileri" ifadelerini kullanırken FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde algı operasyonuna imza atmıştı.

Yaklaşık üç bin Alman polisinin katılımıyla ülke genelinde yapılan baskınlarda terör örgütü üyesi olmak ve darbe planlamak suçlamasıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Almanya merkezli siyasi dergi Der Spiegel, ülkedeki çalkantılı süreci kapağına taşıdı.

KONU ALMANYA OLUNCA "DARBE" DEDİLER

Konuyla ilgili haberin fotoğrafında, darbe planının lideri olduğu belirtilen Heinrich XIII Prens Reus'a yer verildi. Yaşananların darbe girişimi olduğunu açıkça aktaran dergi, "Operasyon: Darbe. Prens Reus ve yeminli muhafızlarının çılgın fantezileri" ifadeleri kullandı.

15 TEMMUZ’DA ALGI OPERASYONU YAPMIŞLARDI

Aynı derginin, Türkiye'de altı yıl önceki darbe girişiminde ise tepki çeken ifadelerle algı operasyonuna soyunduğu bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Tel örgülerin ardında Türk bayrağının tasvir edildiği sayılardan birinde, "Bir zamanlar demokrasi vardı." şeklindeki ifadeye yer verilmişti.

İKİYÜZLÜ TUTUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının kullanıldığı bir diğer sayıda ise "Bir ülke özgürlüğünü kaybediyor: Türkiye'ye odaklan." denilmişti.