Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4'lük deprem çevre illeri yerle bir etti. Kahramanmaraş'ta yıkılan yüzlerce binanın dışında çevre illerde de yüzlerce yıkım haberi geliyor.

OSMANİYE

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

MALATYA

Malatya'da 100'e yakın binanın yıkıldığı bilgisi geldi.

DİYARBAKIR

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle Diyarbakır'da yıkılan binalarda kurtarma çalışması başlatıldı. Enkazdan bir kişi yaralı olarak çıkarıldı. ,

Diyarbakır'daki depremde bir binanın yıkılma anı saniye saniye kameraya yansıdı;

ADANA

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Adana'da bir bina çöktü.

Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı açıklamada “Biri 17 diğeri 14 katlı olmak üzere ilk belirlemelere göre 3 apartman tamamen yıkıldı. Ekipler buraya gelemiyor. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın.” ifadelerini kullandı.

HATAY

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Hatay'da da çöken binalar olduğu öğrenildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valisi kentte 16 binanın yıkıldığını ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ELAZIĞ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da hissedildi. Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Kıymetli hemşehrilerim, Şu ana kadar ilimizde herhangi bir yıkım ihbarı almadık. Sükunetle hareket edelim. Trafikte yoğunluk oluşturmayalım. Çok geçmiş olsun” dedi.