Geçtiğimiz gün İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen depremin ardından vatandaşlar AFAD ve Kandilli Rasathanesi'ne ait internet sitelerine giriş yaparak depremle ilgili son detayları araştırmaya başladı. Depremin hemen ardından sitelerde yoğunluk oluştu, sitelere dakikalarca giriş yapılamadı. İzmir depreminin ardından 400'den fazla artçı deprem de meydana geldi. Peki son deprem nerede oldu? En son deprem ne zaman oldu? İşte Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan son deprem ölçümleri..

Deprem mi oldu? Deprem ne zaman oldu?

Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın ölçümlerine göre dünden bu yana 410'dan fazla deprem meydana geldi. Artçı sarsıntılar, İzmir depreminin ardından baş gösterdi. Uzmanlardan gelen açıklamaya göre, İzmir'deki 6.6 şiddetindeki depremin sonrasındaki ilk 1 saatte 21 artçı deprem meydana geldi. Bugün de aralıkları çok kısa olacak şekilde pek çok depremin art arda meydana geldiği görüldü. Kandilli Rasathanesi ve AFAD son deprem ölçümlerini yayınladı.

Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan son deprem ölçümlerine göre çok kısa süren aralıklarla pek çok artçı deprem meydana geldiği görüldü.

AFAD son depremler listesi

Aynı şekilde AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre de özellikle Ege Denizi'inde çok sık şekilde ve kısa aralıklarla artçı depremlerin meydana geldiği kayıtlara geçti.