Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği gibi deprem bölgesi devletin tüm birimlerinin seferberliğiyle adeta yeniden ayağa kalkıyor. Köy evlerinin teslimine başlanmasının ardından depremin hemen sonrasında temelleri atılan deprem konutları yükselmeye başladı. 3.5 ayda depremzedelere yuva olacak konutların silüeti ortaya çıktı. Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep'te konutların birçoğunda kaba inşaat bitmek üzere... İşte 1 yılda tamamlanarak depremzedelere teslim edilecek konutların son hali

Asrın felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından canlarını, mallarını kaybeden depremzedeleri sıcak bir yuvaya kavuşturmak için hükümetin hızla başladığı deprem konutları iyice yükseldi. Depremin ardından 3.5 ay geçmeden, muhalefetin 'yetiştiremezler' dediği konutların bir kısmında çatılarına kadar çıkılmış durumda…

ŞANTİYE ALANI…
Adana Sarıçam'da yapımı devam eden konutlarda beşinci kata kadar çıkıldı. Adıyaman Örenli'de radye temeller atıldı. Diyarbakır Bağlar'da da 1.122 konutun büyük çoğunluğunun temeli tamamlandı. Gaziantep Güneyşehir'de kaba inşaatlar yükseldi. İslahiye, Hatay Altınözü ve Payas'ta bir kısmı tamamlanmak üzere.

Şanlıurfa'da 534 konutun bir kısmı neredeyse tamamlandı. Depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) çalışmalara başlamıştı.

Depremzedeleri çadıra, konteyner kentlere uzun süre mahkum etmemek için mikro-bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarıyla en sağlam zemin bulunarak konutların temelleri atılmıştı.