10-11 Eylül 2020 tarihlerinde ard arda gelen depremlerin ardından vatandaşın içini korku kaplamıştı. AFAD'ın internet sitesinde yer alan son depremler sayfasının verilerine göre 11 Eylül'de Ege Denizi'nde saat 06.01'de Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde, 10 Eylül'de ise Akdeniz'in Girit Adası açıklarında 4.2 şiddetinde deprem olmuştu.

16 Eylül 2020 deprem oldu mu?

Vatandaşlar sürekli olarak "Deprem oldu mu?" sorusuna yanıt arıyor. Arka arkaya gelen depremlerin ardından bugün herhangi bir deprem olup olmadığı da ayrı bir merak konusu.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden gelen verilere göre bugün şiddetli bir deprem meydana gelmedi. 

UZMANDAN UYARI: DEPREME İYİ HAZIRLANIN

4.2'lik depremin ardından önemli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer vermişti:

"Her meydana gelen deprem, büyük deprem gelecekmiş gibi bir beklenti geliyor. Ama bu deprem ana kol üzerinde değild. Yani kuzey Anadolu Fayı'nın tam üzerinde değil. Güneyinde kalıyor. Sistem olarak aynı olsa bile ana fay üzerinde değil. Bu iyi bir haber. Daha önceki, aylar önce aynı bölgede deprem meydana gelmişti. Bu depremleri meydana getiren fay, Kuzey Avrupa fayı ile kesişiyor. Paralellik arz etmiyor. Bu depremler şunu söylüyor. Bu fayın canlı olduğu gösteriyor. Yani depreme iyi hazırlanın diyor."

16 EYLÜL 2020 AFAD VERİLERİ

AFAD son depremler listesi:

16 EYLÜL 2020 KANDİLLİ RASATHANESİ VERİLERİ

Kandilli Rasathanesi son depremler listesi: