Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu Adıyaman Altınşehir Mahallesi’nde kurulan konteyner kentte açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Deprem bölgesinde hummalı bir çalışma var. 21 metrekare büyüklüğünde konteynerlerimizi oluşturduk.

Milletimizin yüzünü bir nebze olsun güldürebilirsek bu bizim yorgunluğumuzu geçirir. Kalıcı konutların planları yapıldı. Adıyaman'da ilk etapta 25 bin konut yapılacak, bu say giderek artacak.

Arama kurtarma ekipleriyle 24 saat çalışmalar sürdürdük. Çok ciddi planlamalar yapıyoruz. Devlet millet için var, el ele üstesinden geleceğiz.

Adıyaman merkezde 1300 bina yıkıldı. Önemli bir bolumu Adıyaman'a yakışır biçimde yapılan toplu konutlarla çözülecek. Burada çok canlı bir ekonomi vardı. Adıyamanlılar inşallah geri alacağız, onlar Adıyaman'a sahip çıkacak.

Burası Adıyaman'da Altınşehir Mahallesi. En büyük konteyner kentlerimizden birisini burada inşa ediyoruz. Toplam bin 825 ailemizi konteyner kentte, 5 bin aileyi de prefabrik evlerde misafir edeceğiz.

Elektrik, su ve doğal gaz nasıl tekrar tamamen verebiliriz diye ilk haftadan itibaren çalışma yapıyoruz. Şehrin tamamında elektrik ve su var. Doğal gaz da kontrollü olarak veriliyor.

"GEÇİCİ İŞ YERLERİ OLUŞTURULACAK"

Geçici kentler gibi geçişi is yerleri de oluşturulacak. Bir taraftan kalıcı binaların çalışmalarını yürütüyoruz.

Şebeke suyundan numune alp sürekli tahlil ediliyor. Su anda sıkıntı olmasa da içme suyu olarak kullanmamak gerekiyor. Burada geri getiremeyeceğimiz tek şey kayıplarımız. Geri kalan her şeyi yerine koyacağız.