PKK terör örgütünün propagandası yaptığı anlaşılan futbolcu Deniz Naki, Almanya'da uyuşturucu kaçakçılığı, araç ve şantaj gibi suçlardan ötürü tutuklanmıştı. Görüşmelerin ardından CHP, Naki ile ilgili destek mesaj içeren paylaşımı apar topar sosyal medyadan kaldırdı.

DENİZ NAKİ ALMANYA'DA  GÖZALTINA ALINDI

CHP İstanbul Gençlik Kolları, daha önceden sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda Amed Sportif Faaliyetler takımında bir dönem forma giyen Deniz Naki için, "Deniz Naki yalnız değildir" etiketiyle yaptığı paylaşımı Naki'nin tutuklanmasının ardından apar topar sildi.

Alman Welt gazetesinde yer alan habere göre Deniz Naki, çıkar amaçlı bir suç örgütü kurup yönetmek suçlarından ötürü gözaltına alındı. Alman savcı, eski futbolcunun bir terör sempatizanı olduğuna yönelik bulgulara rastlandığını açıkladı.

TERÖR SEMPATİZANLARI OLDUKLARINA YÖNELİK BULGULAR VAR

Aachen Savcılığı Sözcüsü Jan Balthasar ise, iki kişinin suç örgütü kurmak sebebiyle gözaltına alındığını doğruladı, ancak söz konusu haberi verirken isim vermekten kaçındı. Bahsi geçen kişilerin, PKK terör örgütüne karşı sempatileri olduğu yönünde birtakım bulgulara rastlandı ifade edildi.

Niye sildiniz, belki uyuşturucudan vergi alırlardı?

Daha önceden, Deniz Naki için bir sosyal medya paylaşımında bulunan CHP İstanbul Gençlik Kolları, Naki hakkındaki söz konusu gelişmelerin ardından, destek paylaşımının sosyal medyadan sildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kısa zaman önce uyuşturucudan vergi almakla ilgili akıllara ziyan sözleri tekrar gündeme gelirken parti yeniden alay konusu oldu.