Medipol Başakşehir ile yollarını ayıran Senegalli golcü Demba Ba ayrılık sürecine dair ilk kez açıklamalar yaptı.

Medipol Başakşehir ile yollarını ayıran Demba Ba sessizliği bozdu.

"Yönetim, teknik direktörün sezonun geri kalanında beni pek çok oynatmayacağını söyledi" diyen Demba Ba, "Kariyerime olan saygılarından dolayı kontratımı erken sonlandırmaya karar verdiler." dedi.

"Ona beden dilini beğenmediğimi söyledim"

Sözleşmesi sona erdirilmeden birkaç hafta evvel teknik direktör Aykut Kocaman ile ofisinde bir araya geldiklerini belirten Ba, "Bana performansımdan memnun olmadığını söyledi. Bende ona beden dilini beğenmediğimi söyledim. O da bana benzerini söyledi. Fakat her şey yine de iyi ilerliyordu ve yeni dönemde ilk 11'de yer alacağımı söyledi." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe karşısında kadroya alınmadığında çok şaşırdığını belirten deneyimli oyuncu, "Çünkü yaptığımız konuşma bu şekilde değildi." diye konuştu.

Aykut Kocaman'ın kendisini oynatmamasının sebebinin oruç tutması olduğu yönündeki iddiaları da değerlendiren golcü oyuncu buna inanmak istemediğini ifade etti.

'Takımda oruç tutan ve oynamaya devam eden diğer oyuncular vardı'

Demba Ba, "Oruç tutmak istediğim için gruptan gönderildiğim söylentileri doğru değil. Çünkü grupta hala oynayan ve oruç tutan diğer oyuncular var. Fakat bazıları Ramazan gelmeden evvel bana oynamak istiyorsam oruç tutmamam gerektiğini söylediler. Ben de oruç tutacağımı söyledim" şeklinde konuştu.

"Kendim ve ailem için en iyi kararı vereceğim"

Geleceğini ile ilgili da konuşan deneyimli oyuncu, "Son birkaç senedir futbolun her zamanda neşesini kaybetmesine sebep olan birkaç durum oldu yalnız ben futboldan keyif almaya devam etmek istiyorum. İngiltere seçeneklerimden biri olabilir. Herhangi bir ülkede sıkışıp kalmak istemiyorum. Neler olacağını ve nerede devam edeceğimi zamanla göreceğiz. Kendim ve ailem için en iyi kararı vereceğim." şeklinde konuştu.