İstanbul'da kendilerini "Yabancı Terörist Savaşçı" olarak tanımlayan ve hali hazırda ülkemize terör saldırısı gerçekleştirmek üzere hazırlık yapan 14 DEAŞ üyesi şüpheli gözaltına alındı. DEAŞ terör örgütü mensubu oldukları bilinen şüphelilerin finans hücresine eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında şüpheliler yakalandı, pek çok dijital malzeme, sahte pasaport ve yüksek miktarda döviz ele geçirildi.

DEAŞ SAFLARINDA ÇATIŞMAYA GİRMİŞLER

Terör örgütü DEAŞ'a yeni bir operasyon düzenleyen İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, bu bağlamda İstanbul'un 10 ilçesindeki 17 farklı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. 

Söz konusu terör örgütünün Türkiye'yi hedef alarak terör saldırıları gerçekleştirebileceği ihtimalinin göz önünde bulundurularak yapıldığı operasyonda, örgütün eleman aktarımı ve finans sağladıkları tespit edilen 14 kişi yakalandı. Bu kişilerin, geçmiş zamanda DEAŞ'ın safında yer alarak çatışmaya girdikleri öğrenildi.

Sahte pasaportlar, para sayma makinası ve para bulundu

Kendilerini Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) adıyla tanımlayan şüpheliler ekipler tarafından yakalanıp emniyete getirildi. Öte yandan adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda sahte pasaport, para sayma makinesi, 62 bin 100 dolar ve dijital malzemeler bulundu. Ekipler söz konusu delillere el koydu.