İstanbul'un 14 farklı ilçesinde terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu düşünülen 35 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak, istihbarat birimleri tarafından daha önceden belirlenen adreslere baskın yapıldı. Eş zamanlı olarak gerçekleşen baskınlarda, hakkında yakalama kararı bulunan pek çok kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

14 İLÇEDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) bünyesindeki ekipler, İstanbul genelinde DEAŞ terör örgütü ile bağlanrılı olduğu ifade edilen toplam 35 şüpheliye yönelik olarak 14 ilçede eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Söz konusu operasyona Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri de destek verdi.

KOÇBAŞI İLE KAPILAR KIRILDI

Ekipler koçbaşı kullanarak baskın yaptıkları evlerin kapılarını kırdıktan sonra bu adreslerde arama faaliyeti gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında pek çok şüphelinin gözlatına alınarak emniyete götürüldüğü öğrenildi. Ekiplerin operasyon düzenlediği adreslerden biri de İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan tek katlı bir gecekondu binasıydı. Bu binaya giren polis ekipleri, binada arama yaptıkları esnada sokakta geniş güvenlik önlemleri alındı.

Şüpheliler sorgu işlemleri için emniyete götürüldü

Operasyon kapsamında ekipler tarafından gözaltına alınan şüpheliler, önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından şüpheliler sorgu işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.