Muhalefete yakın medyanın sert bir dille eleştirdiği Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına Kemal Kılıçdaroğlu’ndan destek geldi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya Halk Tv’deki programında CHP liderinin konuya ilişkin görüşlerini aktardı.

İsmail Küçükkaya söz konusu açıklamasında, “Kılıçdaroğlu, 6 partinin de bu iş birliğinde olağanüstü stratejik önemi var. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 25, yüzde 50 diye bakamayız. Çok değerli bu çabalar." dedi.

"İki ayrı kriterimiz var." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "6 partinin lideri siyasi partiler yasamıza göre her biri genel başkan olduğu için eşittir. O nedenle biz öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki siyasi partiler kanununa göre altısı da sistemde olsun istiyoruz. Demokratik sistem, temsili demokrasi, hangi partinin yüzde kaç oy aldığıyla da ilgilidir, ona göre şekillenir." ifadelerini kullandı.

"6 LİDER BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK"

Kılıçdaroğlu, "6 partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak bakanlar kurulu dağılımında bunu esas alacağız. Bunları incelikli bir şekilde çalıştık." açıklamasında bulundu.