Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca ilçesine bağlı sahil kenarındavatandaşların kullanımına açılan Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı, Türkiye’nin en güzel park ve dinlenme alanlarından bir tanesi oldu.

Darıca Millet Bahçesi olarak da bilinen alan, mavi ile yeşilin muhteşem ahengini yansıtan bu sahil parkı oldu.

Büyükşehir’in hummalı bir çalışma sonrasında Kocaelililere sunduğu parktan sadece Kocaelililer değil çevre illerden gelen diğer vatandaşlar da keyifli dakikalar geçiriyor.

HOBBİT EVLERİ ZİYARETÇİLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Yapımı 2019 yılında tamamlanan park, Diyarbakır’da şehit düşen kahraman askerimiz Gökhan Hüseyinoğlu anısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı, içerisinde dünyaca ünlü film serisi yüzüklerin efendisinden esinlenilerek inşa edilen hobbit evleri yerli ve yabancı bütün ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Doğal yapıya zarar vermeden inşa edilen hobbit evleri, taş renginin yanı sıra kapı ve pencerelerde kullanılan rengarenk detaylar ile görsel bir şölen sunuyor.

Ziyaretçilerin gezerken büyük keyif aldığı park, aynı zamanda unutulmaz fotoğraflara da arka fon oluyor.

SAHİL PARKI KULLANIM ALANI İLE BÜYÜLÜYOR

100 dönüme yakın büyük bir arazi üzerine kurulan ve her noktası yapılan harika sulama sistemi ile sulanabilen park, sınırları içerisinde bulundurduğu 2000’i aşkın ağaç ve çalı türü ile bölgede doğal zenginliklere ciddi anlamda katkı sağlıyor.

Park sınırları içerisinde yer alan 700 metre uzunluğunda ve 3.5 metre yüksekliğindeki taş duvar önemli yapılardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Park içerisinde ziyaretçilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamaları adına WC ve mescit gibi sosyal yapılar da bulunuyor.

SAHİL PARKINDA YOK YOK

Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı’nda ayrıca 1200 metre bisiklet yolu ve yürüyüş yolu, bebek bakım odası, 1500 kişilik 5 basamaklı amfi oturma alanı, 900 metrekarelik meydan, kamelya ve dinlenme alanları, piknik ve mesire alanları, iskele, otopark, basketbol sahası, tenis kortu, mini futbol sahası, kumsal, masal köyü, kafeterya, restoran, 3 adet balık tutma iskelesi gibi sosyal alanlar da ziyaretçilerin kullanımına sunuluyor.