Halife Hafter bu kez haddini aştı. Libya'nın Misrata şehrine gitmeye çalışan, ila. yüklü bir Türk gemisinin, talimatlara uymadığı iddialarıyla 9'u Türk olan 17 mürettabatına Halife Hafter'e ait güçler tarafından el koyulduğu ortaya çıktı.

GEMİ RAS EL-HİLAL LİMANINA ÇEKİLDİ

Libya'nın Doğu bölgesindeki gayrimeşru silahlı güçlere liderlik eden Halife Hafter'in sözcüsü Ahmed El-Mismari, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak, Jamaika bandıralı, sahibi Türk olan "Mebruka" adlı ticari kargo gemisinin, "yasak ilan edilmiş bir bölgeye girdiği, yapılan çağrıya yanıt vermediği" iddiaları ile Hafter milislerince yakalanıp Ras el-Hilal limanına çekildiğini belirtti.

MÜRETTABATTA 9 TÜRK BULUNUYOR

Varış noktasının Misrata olduğu ve mürettebatında 9 Türk ile birlikte 1 Azerbaycan Türkü ile 7 Hint'in yer aldığı belirtilen geminin, denizciliğe ilişkin kurallar ve kanunlara aykırı bir şekilde hareket etmesi iddialarıyla denetim ve soruşturma altına alındığı söylendi.

Yasak ilan edilen bölgeye girildi iddiası

Hafter'in sözcüsü Mismari, El-Hades adlı bir TV kanalına açıklamada bulunarak, ticari geminin Misrata'ya götürmek üzere ilaçla yüklendiği, fakat yasak ilan edilen bir bölgeye giriş yaptığını söyledi.

Gemiye yapılan çağrılardan yanıt alamamışlar

Mismari, Türk gemisine bir çağrı yaptıklarını fakat bir yanıt alamadıklarını, bu sebeple botlar vasıtasıyla gemiye yaklaşarak gemiye çıktıklarını söyledi. Mismari, gemide herhangi bir silah olmadığını tespit ettiklerini, ancak Kaptan'ın gerekli prosedürleri izlemeden yasak bölgeye girdiğini ileri sürdü.

Mürettebatın durumu iyi

AA tarafından gelen bilgiye göre, geminin işletmecileri, gemiye el koyan taraf ile iletişim kurarak mürettabatının iyi durumda olduğunu öğrendi.