İspanya'da yargılanan 39 yaşındaki futbolcu, 4.5 yıl hapis cezası ve 150 bin euro tazminat ödemeye mahkum edildi. Öte yandan Dani Alves, 4.5 yılın ardından 5 yıl boyunca denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Alınan karara göre; 21. bölüm mahkemesi, mağdurun rızası olmadığının kabul edildiğini ve tecavüzün kanıtlandığını anlamak için şikayetçinin ifadesine ek olarak kanıt unsurları olduğunu düşündü. Bu nedenle Dani Alves'i 4 yıl 6 ay hapis, 5 yıl denetimli serbestlik ve mağduru da 9 yıl 6 ay tecrit ve hücre hapsinin yanı sıra 150 bin euro tazminat ve masrafların ödenmesine mahkum etmiştir.

Barcelona İl Mahkemesi'nden yapılan açıklama şu şekilde;

"Sanığın (Dani Alves) müştekiyi aniden yakalayarak yere attığı, hareket etmesini engellediği ve müştekinin hayır demesine, ayrılmak istemesine rağmen cinsel ilişkiye girdiği kanıtlanmıştır. Bunu, şiddet kullanımı ve rıza olmamasına rağmen yaptığı tespit edilmiştir. Mağdur, cinsel ilişkiye tüm gücüyle karşı çıkmış ancak engel olamamıştır. Mağdurun iradesini kırmak için şiddetin varlığını açıkça ortaya koyan yaralar mevcuttur. Sanık da cinsel ilişkiyi inkar etmemiştir. Mağdurun rıza gösterdiğine dair hiçbir kanıt bulunamamıştır."
Kararda, "cinsel saldırganlığın var olması için, fiziksel yaralanmaların meydana gelmiş olması veya mağdurun cinsel ilişkiye kahramanca karşı çıkmasının kayıtlara geçmesi gerekmediği" açıklandı.. Ayrıca, "mevcut davada, mağdurun iradesini zorlamak için şiddetin varlığını açıkça ortaya koyan yaralanmalar ve ardından sanık tarafından inkar edilmeyen cinsel erişim ile karşı karşıya olduğumuzu" belirtildi.

Mahkeme kararında "rızanın sadece her zaman geri alınabileceğini değil, aynı zamanda bir cinsel karşılaşmadaki cinsel çeşitlerin her biri için rıza gösterilmesi gerektiğini ve en azından vajinal penetrasyonla ilgili olarak şikayetçinin rıza gösterdiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını ve sadece bunun değil, aynı zamanda sanığın şiddet kullanarak mağdurun iradesini bastırdığını" ifade edildi.