1-Kemik yoğunluğunu artırır 

Kulağa garip gelse de birkaç çalışma, soğan tüketmenin kemik yoğunluğunuz üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini ortaya koyuyor.

2-Yüksek kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur 

Anti-inflamatuar yani iltihap karşıtı özelliklere sahip olan soğan, kötü kolesterolü düşürür. Düşük kolesterol seviyesi de kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltarak kalbinizin sağlıklı kalmasını sağlar.

3-Sindirimi kolaylaştırır 

Lif deposu olan soğan, çeşitli nedenlerden dolayı yavaşlayan sindirimi hızlandırır.

Buna ek olarak bağırsaklardaki "iyi bakteri" üretimini de artırarak sindirim sürecini kolaylaştırır.

4-Hücre hasarını büyük oranda engeller 

Soğan, vücut için yararlı olan 25 farklı antioksidanı bünyesinde barındırır. Antioksidanlar ise bizi sadece bazı hastalıklardan korumakla kalmaz, aynı zamanda hücre hasarını da önler.

5-Ağız ve göz sağlığına iyi gelir 

Soğan, ağzınızda bulunan kötü bakterileri öldürerek doğal şekilde ağız hijyeni sağlar. Antimikrobiyal yani mikroplara savaş açan özellikleri de dişlerinizi güçlendirebilir. Soğan ayrıca kataraktla savaşan ve gözler için çok faydalı bir madde olan "quercetin" de içerir.

6-İyi bir gece uykusu çekmeyi sağlar 

Colorado Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, soğan tüketmenin uyku kalitenizi artırabileceğini gösteriyor. Soğanın içinde bağırsak sağlığını destekleyen ve aynı zamanda stresi azaltan lifler bulunur.

7-Yaşlanmayla savaşarak cildi yeniler 

A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olan soğan, arzu ettiğiniz ışıltılı ve mükemmel cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir. Bazı bitkiler, insan vücudundaki yaralanmaları çok hızlı bir şekilde tedavi edebiliyor. Soğanın iç çeperindeki zarı da sivilce, yara ya da yara izlerinin üzerine uygulayarak cildi yatıştırmanın, canlandırmanın mümkün olduğu belirtiliyor.